20 november, 2010

Orkater


Maandag 15 november ontving Alex van Warmerdam de Johannes Vermeerprijs. Tijdens zijn bedankspeech maakte hij de titel bekend van zijn nieuwe theatervoorstelling die dit voorjaar in première zal gaan. De 13e voorstelling van De Mexicaanse Hond zal Bij het kanaal naar links gaan heten.

De Mexicaanse Hond in samenwerking met Toneelhuis / Olympique Dramatique

Met Pierre Bokma, Annet Malherbe, Aat Ceelen, Eva van de Wijdeven, Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal
Tekst, regie en vormgeving van Alex van Warmerdam

In het voorjaar van 2011 komt Alex van Warmerdam met zijn 13e Mexicaanse Hond voorstelling, zijn eigen gezelschap binnen Orkater. Van Warmerdam tekent voor de regie, tekst, muziek en het toneelbeeld dat bij hem een onlosmakelijk geheel vormt. Het script en personages worden op maat geschreven voor de acteurs Pierre Bokma, Annet Malherbe en Aat Ceelen en de spelers van de Vlaamse groep Olympique Dramatique. Met Bokma, Malherbe en Ceelen werkt hij al jaren samen, zij zijn meester in de droge en onverstoorde speelstijl die zijn script vereisen. De samenwerking met de acteurs van Olympique Dramatique is voor het eerst, de groep maakt fysieke en brutale voorstellingen met veel humor, geweld en ‘een stevige scheut testosteron.
De afgelopen jaren maakte Van Warmerdam voor De Mexicaanse Hond o.a. Welkom in het Bos (2002), De Verschrikkelijke Moeder (2004) en Wees ons genadig (2007). In 2009 maakte hij zijn zevende speelfilm De laatste dagen van Emma Blank en in 2010 was er voor het eerst een overzichtstentoonstelling van zijn werk in het Stedelijk Museum Schiedam.
De voorstelling gaat op 17 maart 2011 in première in Antwerpen waarna een Belgische tournee volgt. De Nederlandse première vindt plaats in Haarlem op 12 april 2011.

De kaartjes heb ik al maanden in huis. Vraag was alleen waar Orkater mee zou komen.

Zo gaat dat met dit prachtige gezelschap - dat boek ik blindelings.
********************************************

Geen opmerkingen: