23 januari, 2007

Boos op UPC

Wanneer ik ‘s avonds tussen 6 en 7 word gebeld weet ik al hoe laat het is. Ja inderdaad tussen 6 en 7.
Nee ik bedoel een callcenter, enquêteurs of iets dergelijks. In ieder geval een commerciële instelling die iets van mij wil. Normaliter ligt bij mij de hoorn alweer op de haak voordat ze iets hebben kunnen zeggen. Het irriteert mij nl. mateloos.
-----
Zo ook eind november. Er werd mij een geweldige aanbieding door UPC gedaan: zo`n digitaal kastje 6 maanden gratis met tig extra zenders.
Mijn mannen hoorden mijn gesprek watertandend aan en zagen zichzelf al zappend op de bank liggen: van voetbalveld naar footballfield, van tennisbaan naar golfbaan, van zwembad naar biljartzaal, enz.
Ik ging door de knieën: het aanbod was te mooi om af te slaan. De leveringstijd zou +/- 3 weken bedragen, dus met de kerstdagen konden wij digitaal, horizontaal genieten.

Twee weken geleden vroeg mijn zoon terloops: hoe zit dat met dat UPC-kastje??
Ik heb ze direct gemaild en kreeg na een week een standaard e-mail terug. Vandaag ontving ik een brief met een totaal ander aanbod (1 maand), waarvan ik heel giftig werd.
Godzijdank kreeg ik snel een medewerkster aan de telefoon die beweerde dat er van dat half jaar aanbod geen bewijs was. Dat telefoontje was niet te traceren en dat aanbod van 6 maanden gold tot 31 december. Ik spuugde iets heel smerigs in de hoorn.
Vervolgens kon ze mijn e-mail niet traceren, zo zei ze. Er stond een bestelling in, gedaan op 19 januari. De e-mail van UPC (18 januari) heb ik bewaard.
Toen ik begon te dreigen met Kassa, bood ze terstond alsnog die 6 maanden gratis op proef aan, maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr dan moest ik wel eerst het boxje installeren. M.a.w. eerst installeren, dan bellen en weer je heeeeeeele verhaal doen en dan maar hopen dat van deze telefonische afspraak wel een notitie is gemaakt. Anmenooitniet.

Ik haat UPC en diens onbetrouwbare praktijken.

Ik wil dat kastje niet meer, zei ik tegen de UPC-ster.
Dan moet U het weigeren wanneer het gebracht wordt, was haar antwoord. Wat jammer en ergerniswekkend is het toch dat deze provider het monopolie heeft.
Misschien moeten we gewoon terug naar de jaren vijftig. Bij de kachel spelletjes doen: ik gooi 6 en kom op de Coolsingel.........en die koop ik.

Geen opmerkingen: