10 april, 2008

De ReisELeiter tipt

We willen dit voorjaar nog een paar dagen weg. Omdat begin mei heel Nederland op pad is, hebben wij een kindvrije / bejaardenrijke omgeving (althans dat stel ik mij zo voor) gezocht: "de Kanaaleilanden". Voor ons nieuw en onbekend terrein.

Vandaag ben ik naarstig op zoek gegaan naar vluchten en hotels. Binnen enkele uren kon ik een aardige vergelijking maken.

Met de VLM vanaf Rotterdam Airport is voor ons ideaal. Ze vliegen midden in de week, maar zondags niet. 's Morgens vroeg heen en eind van de middag terug. Weliswaar met een snelle overstap op Londen City, waar zakenlui uit- en instappen.

De tarieven via internet zijn goedkoper dan bij Arke. Bij dat reisbureau ging ik inlichtingen inwinnen over pakketreizen. Fly - drive - hotel.
Maar dan ben je gebonden aan de zaterdag, de enige dag dat er rechtstreeks gevlogen wordt. Dat kwam ons nou weer niet uit. Dus boeken bij een reisbureau (ik vind Tui - Arke de beste) was geen optie.

Terug achter mijn computer. Manlief gaf mij weinig respijt. Ik moest die vluchten vastleggen omdat de prijzen alleen maar opliepen. Het verschil tussen de Vliegwinkel en VLM online was te verwaarlozen.

Vervolgens de hotels. Wij gaan voor comfortabele hotels.

Ik heb drie sites geraadpleegd. Booking.com, ViaMichelin, en Expedia.
De laatste had bar weinig om uit te kiezen. De andere twee gaven de prijzen - die overeen kwamen - in dure Britse ponden aan.
We hadden inmiddels wel iets leuks gevonden, dus belde ik het hotel. Men was blijkbaar goed op de hoogte van de internetprijzen, want ik kreeg exact dezelfde tarieven door. Hotels moeten namelijk een bepaald percentage afdragen aan die online-verkopers, waar ze tamelijk de pest aan hebben.

Toen ik de naam van het hotel intikte kwam ik onder andere op een - voor mij als ervaren Reiseleiter - onbekende site van Hotelclub.
Zodra je je (gratis) geregistreerd hebt kun je profiteren van voordelige tarieven en sparen voor kortingen op toekomstige boekingen. De deal die ik met Hotelclub heb gemaakt is vele malen gunstiger dan de andere online hotelaanbieders.
Op de prachtige gebruiksvriendelijke site is het genieten.

Voor de durfals!: er zijn legio 'te gekke' last-minute aanbiedingen. Ik ga het deze zomer zeker een keer proberen. Bestemming: Parijs.

Dromen in het hotel van je dromen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

TIP:
Doe een dagje SARK. Vanaf Guernsey dagelijks met de boot in ongeveer 1uur. Schitterend eiland - geen auto's - gemoedelijke mensen - echte, pure Engelse sfeer - prachtige tuinen - kortom: genieten van de rust.
Veel plezier!

Ellen ten Bruggencate zei

Deze tip - waarvoor dank - zal ik niet vergeten. Maar wij gaan naar Jersey. Guernsey staat ook op mijn verlanglijstje.