17 januari, 2010

Kaartenkwestie

********************************************
Wij gaan over een week naar de VS, het land waar een creditcard onontbeerlijk is. In hotels en bij autoverhuurders willen ze je creditcard als "onderpand."

We maakten vorig jaar mee dat iemand een huurauto vooruit contant wilde betalen. Dat mocht, maar ook wilde Alamo een kopie van zijn creditcard, als een vorm van garantie, maken.
De man kwam met zijn bankcard en een stapel dollars, maar hij had geen creditcard bij zich. Ook wij vonden dat nogal merkwaardig. Een Amerikaan zonder creditcard wekt achterdocht. Hij kreeg de auto dus ook niet mee.

Onze creditcards verlopen binnenkort. Ja, inderdaad - precies wanneer wij in de VS zijn. Ik zag de bui al enkele maanden geleden hangen en heb de maatschappij daar schriftelijk van op de hoogte gebracht.
Ik kreeg een standaardbrief terug. "Dan moet u het door iemand na laten sturen."
Uhhh??
En als onze post nou wordt bewaard door TNT?

Iets anders:
Mijn creditcard verloopt dus volgende maand. Met die kaart probeerde ik een tijdje geleden een hotel voor juli 2010 te boeken. Dat ging niet.
Handig.................dus niet. Irritant, dat wel.

Manlief heeft alsnog gebeld. Antwoord: de creditcards zijn op 29 december verstuurd en u moet rekening houden met een "route" van zeven werkdagen. Telt u even met mij mee?

Zo houdt een stukje plastic onze gemoederen bezig.

Geen opmerkingen: