14 oktober, 2016

Kokker-ellen (48) Kipsalade


Ik ben momenteel weer aan het lijnen.

Het is vrij simpel:
koolhydraten en vetten zoveel mogelijk gescheiden houden en opletten met vette producten.

's Morgens eet ik heerlijke romige 0% Griekse yoghurt met cruesli en honig.
Ik heb ze allemaal geprobeerd.
Optimel is mijn favoriet.

Tussendoor pak ik een appeltje, een handje (zelf samengestelde) studentenhaver of een plak ontbijt/kruidkoek.

Om 5 uur drink ik een kop kippenbouillon.
Avondeten zonder aardappels, rijst of pasta.
Als toetje neem ik weer Optimel 0%. Nu met vruchten.

Begint het 's avonds weer te knagen, dan pak ik weer een tussendoortje.

Zo ben ik in vier weken 6,5 kilo afgevallen.

Voor de broodnodige variatie maakte ik deze heerlijke kipsalade.
Nou ja, de echte reden was dat er een restant gembersiroop in de koelkast stond waar ik iets mee wilde.

 

Laat circa 300 gram kipfilet een half uur trekken in een halve liter kippenbouillon (tablet)
Af laten koelen en in stukjes snijden.

Eén zoetzure appel in stukjes bedruppelen met citroensap tegen het verkleuren.
Twee ananasschijven in stukjes.

Meng kip, appel en ananas.

Maak sausje van:
1 eetlepel crème fraiche, 1 eetl. mayonnaise, 2 theelepels kerrie, 1 eetl. gembersiroop, 1 theel. suiker (ik nam honing!), zout en peper naar smaak.

U kunt de saus over de kip gieten of alles mengen.

Ik deed dat laatste en liet het nog even in de koelkast staan.

Echt een heerlijke, frisse salade.
Glas witte wijn erbij en smullen maar.
******

Geen opmerkingen: