09 september, 2018

Korhoeders: ik zie ze liever in de hei dan op mijn bord.



Twee maanden geleden maakte ik deze prachtige foto's in de Yorkshire Dales.

Grouse oftewel korhoender is een gevogelte dat ik nog nooit geproefd had, laat staan zelf bereid.

Hanos verkocht ze (voor een mooie prijs) en dus kocht ik er vier.

Ik googelde recepten.
De eerste keer in de oven.
Het zag er veelbelovend uit.


Maar helaas.....het was geen succes. Heel taai.
Ik verweet mijzelf dat ze te lang in de oven hadden gestaan. 

De volgende dag maakte ik het goed met een geslaagde salade met eendenborstfilet, cranberry's, walnoten en een sinaasappeldressing.


Maar ik gaf de moed niet op.
Tenslotte lagen er nog twee beestjes in de vriezer.

Deze tweede poging was in de braadpan.
Wederom niet om te eten.
Dit keer wel rosé, maar desondanks taai.
Alsof we oud vlees zaten te eten.

Na één hap was het joekeledokie.

Gelukkig lagen er nog kroketten in de vriezer.

Geen opmerkingen: