05 oktober, 2022

Brugge wat ben je mooi, maar mag het iets minder....


Sint-Salvatorskathedraal


Het was voor ons in meerdere opzichten een stormachtige dag.
Desondanks besloten we een bezoek aan Bruggemisschien wel ons favoriete Belgische stad, te brengen. Ideaal om dat vanuit Cadzand te doen. In Retranchement (5 minuten vanaf de camping) loopt namelijk de grens. Het is maar dertig kilometer naar die prachtige, eeuwenoude stad.

We parkeerden weer in garage ’t Zand, dat al snel goed aangegeven staat. Van daaruit loop je via de Steenstraat zo het centrum in.

In de Steenstraat stuitten we al op overvolle trottoirs. Mensen liepen half op straat. Auto’s en fietsers vlogen je van alle kanten voorbij. Kortom: het was op een woensdag in oktober gewoon uitzonderlijk druk.

Dat maakte ons bezoek tot een teleurstelling, want hoewel we veel van Brugge houden, dit was niet leuk. Je mocht blij zijn geen klodder mayo of andere vette snack aan je jas te krijgen.

Ook kampt Brugge met een slechte riolering. Manlief vroeg zich terecht af hoe het hier geroken moet hebben gedurende de afgelopen warme zomer.



We probeerden de toeristische trekpleisters te vermijden, want juist die kleine steegjes en straatjes zijn zo sprookjesachtig mooi. Maar ook daar waren we niet de enigen.


↑De woning van de bisschop.




↓Jaaaa, eindelijk een echte koffietent.
€8,- rekende ik af voor twee overheerlijke kopjes koffie. Honden waren niet welkom, maar met Jacky mochten we wel achterin het etablissement zitten.


Terug op de bijna lege camping (sluit 15 oktober) zagen we dat de terreinen een grondige opknapbeurt te wachten staat voor het nieuwe seizoen (vanaf april 2023). 

Dat zal ook wel doorberekend gaan worden in het stageld – evenals de energieprijzen. 
Kamperen is zo goedkoop niet meer.

Geen opmerkingen: