30 januari, 2012

Lazy sunday afternoon


Nou ja, lazy....................
Dat werd het pas na het laatste fluitsignaal in De Kuip.
Na die wedstrijd - een topper en gewoontegetrouw DE wedstrijd van Nederland - vielen wij uitgeput achterover op de bank. Moe van de opgebouwde spanning.


De 4-2 overwinning van Feyenoord op Ajax gaat de boeken in, waarna de boeken worden gesloten.
Maar de goed keepende Mulder werd tegelijk ook de schlemiel van de wedstrijd. Zijn domme, ongelukkige actie komt in het archief der onvergetelijke blunders.
En dat verdient noch Mulder, noch Feyenoord.

"3-1 voor Ajax," riep een achterlijke radioreporter.
In your dreams, "vriend." In your dreams.


Ach ja - en natuurlijk wordt die penalty het pispaaltje van de wedstrijd.
Foute beslissing.
Tuurlijk.
Als...............dan.
Sure.

Voor aanvang van de competitie werd met enige dedain door "deskundigen" verkondigd dat Feyenoord blij mocht zijn met een plaatsje in het linkerrijtje.
Met zo'n selectie? Ah - meer zit er echt niet in.

Nu wordt er naar mij getwitterd: "maar Ajax staat nog boven Feyenoord."
Need I say more.


Enfin. Blijf vooral negatief rapporteren.
Die woorden worden door Feyenoord gelogenstraft.
Met daden.
*****

1 opmerking:

Anoniem zei

‘Met veel plezier’ Gewonnen.

Met veel plezier gisteren getwitterd tijdens de Wedstrijd der Wedstrijden.

Mijn zoon had de verse voetbalbeelden via een Engelse nieuwsgroep te voorschijn getoverd & we kregen met een vertraging van 4 minuten de Wedstrijd door.

Gewapend met de Ipad op schoot kijken & in de vertraging uiteindelijk het bewijs geleverd krijgen voor de stroom aan doelpunten die gisteren uit de Rotterdamse kraan vloeide.

Geweldig om te zien hoe mijn zoon via zijn SmartPhone al zijn vrienden die in een Ajaxkamp zaten te kijken bij tijd en wijle liever kwijt dan rijk was. Nou ja figuurlijk natuurlijk want boezemvrienden kunnen wel wat hebben.

Geweldig dat geanticipeerde kijken van ons.

Elke keer wist ik de aangekondigde actie via twitter alvast te vertalen naar een stuurse blik richting de gestreamde uitzending.

En ja hoor die bal ging er inderdaad weer niet in aan de andere kant.

Daar waar we tot&met 3-1 steeds meer het idee kregen dit gaat ‘m worden werden we direct weer teruggefloten door de actie van de keeper die tegen hun BULLSKIN-D met Danoontje Power de Bal in eigen goal wist te toveren.

En ons gelijk terugwierp met z’n toverbal naar de nederige stand van 3-2 nu werd het een kwestie van pis ophouden en dan maar met een natte broek rondlopen maar we waren nu niet van onze platte beeldbuis weg te slaan.

Mijn zoon zat ondertussen te vloeken en te tieren zo erg dat dit wat mij betreft alleen mag tijdens wedstrijden waar je leven van af hangt.

Voetbal is oorlog de Generaal van weleer, een AjaxSiet van de eerste orde, draaide zich gisteren in zijn graf om bij het zien van de eindstand.

4-2

En mijn zwager (RasRotterdammer) aanwezig in het stadion wist mij later te vertellen dat ze in het begin van de wedstrijd flink met de billen tegen elkaar hadden gezeten en maar knijpen want dat zag er helemaal niet zo goed uit.

Pas na zo’n twintig minuten mochten ze de spieren dan eindelijk ‘afspannen’ en dat leidde tot een ontspannen genoegen waar menige Burnout mee opgelost kan worden.

Wij, mijn zoon & ik, hebben de wedstrijd in Broederschap beleefd. Goed voor de relatie onderling. Zouden die voetbalsupporters ook eens moeten doen.

On Your Health

Ron