Ik moet u even bijpraten, want inmiddels zijn we alweer twee dagen thuis.
Vrij plotseling besloten we, mede aangespoord door het kille weer, om zondag naar huis terug te keren.
Het was mooi geweest.
Onze dagelijkse medicatie was bijna op, er stonden (dokters/prik)afspraken in de agenda - maar het was vooral het ontembare verlangen om ons geliefde viertal (ik tel de hond mee) na zo'n lange tijd weer te zien dat ons tot deze beslissing bracht.
"Maar, dan gaan we nog wel even goed uit eten," beloofde manlief mij.
Goed eten is in de Elzas bijna vanzelfsprekend.
↑Woensdagavond aten we bij La Vieille Forge, een restaurant dat echt een plaats in onze top tien aller tijden verdient.
La Vieille Forge werd geopend in 1986 in een huis in Kaysersberg dat dateert uit de 15e eeuw. Het etablissement werd voor het eerst geleid door de vader, Rémy Gutleben en zijn vrouw.
Hun dochter Laurine werd gedurende 5 jaar opgeleid door Olivier Nasti, Meilleur Ouvrier de France, in het gastronomische restaurant van Chambard, vandaag omgedoopt tot "La Table d'Olivier" 2 * Michelin.
In 2010 won ze de titel van beste leerling in Frankrijk.
Ze zette haar carrière 2 jaar voort in Maison TroisGros, voordat ze het familierestaurant overnam.
Tegenwoordig, omringd door haar metgezel Antoine, de sommelier Wilfried, haar tweede Arnaud en Chloé en Francine, laat Laurine je kennismaken met moderne, creatieve en gastronomische gerechten, gemaakt van verse en seizoensgebonden producten.
Hun dochter Laurine werd gedurende 5 jaar opgeleid door Olivier Nasti, Meilleur Ouvrier de France, in het gastronomische restaurant van Chambard, vandaag omgedoopt tot "La Table d'Olivier" 2 * Michelin.
In 2010 won ze de titel van beste leerling in Frankrijk.
Ze zette haar carrière 2 jaar voort in Maison TroisGros, voordat ze het familierestaurant overnam.
Tegenwoordig, omringd door haar metgezel Antoine, de sommelier Wilfried, haar tweede Arnaud en Chloé en Francine, laat Laurine je kennismaken met moderne, creatieve en gastronomische gerechten, gemaakt van verse en seizoensgebonden producten.
En hoe fantastisch gaan ze met de Covid-regels om.
Wij hebben ons geen moment ongemakkelijk gevoeld (even afkloppen).
↑Vooraf:
ik - Salade d' endives
crème de chèvre / truite fumée de nos montagnes / noix
P: Terrine de foie gras de canard
↓Hoofdgerecht:
beiden - Dos de veau
mousseline de légume / pommes dauphine
sauce Bordelaise
En een bordje kaas toe.
Mijn menuutje kostte €33,-
Op zaterdag nam ik de gelegenheid om goed in te kopen bij E.Leclerc, een megastore zoals ik nog nooit gezien heb (ook niet in de USA)
↓Vrijdagavond aten we bij het gerenommeerde -en gezellige restaurant La Chambard (La Winstub) alwaar...jawel... Olivier Nasti de scepter zwaait.
Heerlijk eten. Knusse (brasserie) ambiance. Fantastische bediening (dames in elegante zwarte jurken) met plastic maskers.
↕De porties zijn TE groot.
Zaterdagavond bezochten we nogmaals La Vieille Forge.
Een betere afsluiting van deze vakantie hadden we ons niet kunnen wensen.
Dit keer aten we à la carte.
↑L' œuf de poule dit " parfait " cuit à 64 degrés crème de pommes de terre / truffe noire Tuber Mélanosporum
lard paysan d' Alsace
↑Filet d' agneau caviar d' aubergine / poivrons confits / polenta
pesto aux épices / jus d' agneau
↓Filet de bœuf Rossini truffe noire / foie gras poêlé / échalote / ail confit
pommes dauphine
↑La pistache financier pistache / mousse framboise / fruits rouges frais
sorbet framboise
Zondag was het tijd om afscheid te nemen van de Elzas en onze vakantie met een behouden thuisvaart af te ronden.
De caravan hadden we klaar-voor-de-stalling gemaakt. Voor het volgende seizoen fotografeerde ik alles wat achterbleef in onze heerlijke sleurhut.
De rest stond ingepakt op de bedden. Klaar voor de wasmachine en/of opbergruimten.
↓Ik maakte op de valreep een herfstachtige foto van de boom naast onze caravan en toen was het echt tijd (stipt om 8 uur) om te vertrekken.
↑Adieu prachtige, heerlijke, gezellige Elzas. Bedankt voor de gastvrijheid.
We hebben genoten.
Oeps, net op tijd - manlief was de extra zijspiegels vergeten.
Het was anderhalf jaar geleden dat we de tollbadge hadden gebruikt, dus zou de slagboom voor ons opengaan?
Het verliep allemaal vlekkeloos. De wegen waren bijna stil, mede omdat er geen vrachtverkeer was.
Maar nog geen minuut nadat manlief om 11.45 uur had gezegd "Jeetje - ik had gerekend op 12 uur in Luxemburg," ging het fout.
Wegopbreking?
Neen - wegafsluiting.
In een lange file ging het door onbekende dorpjes.
Het kostte ons vijftig minuten om weer terug op de E25 te komen.
Daarna geen oponthoud, maar het was een (te) lange rit voor één dag.
Dat komt omdat ik de pest heb aan Brussel en Antwerpen.
We rijden via Luxemburg - Luik - Maastricht en Eindhoven naar Rotterdam.
Dat is om, maar wel rustig om.
Tien uur over gedaan.
Inmiddels is er veel werk verzet in huis en in de caravan.
Albert Heijn en de slager hebben de bestellingen bezorgd.
Gisteren hebben we genoten van een heerlijk anderhalve-meter-weerzien met het viertal.
Tutti was buiten zinnen toen hij ons zag.
Daar deden we het voor.
******
Geen opmerkingen:
Een reactie posten