29 november, 2015

Brood

 
Dit is de bakker in Brouwershaven.
Hij weet z'n hoofd nog maar net boven water te houden.
 
Ik heb de bakker al een keer aangesproken op zijn slechte, dure, dunne boterhammen.
Niet lekker dus.
 
Bak voor mij eens een gezond broodje zonder vet, dat zacht van binnen is en een knapperige korst heeft. Zo'n korst waar je gehemelte van kapot gaat. En snijdt er dan eens flinke boterhammen van.
Ik proef graag brood.
In Amerika hebben ze snijmachines met verschillende standen, maar de stadsbakker kan het niet.
 
Ik ging weer even zelf bakken, maar bleef met restanten zitten die de volgende dag tot steen verworden waren.
 
Al geruime tijd koop ik in het weekend brood bij Albert Heijn.
Liefde en Passie.
Spelt, rogge, meergranen, volkoren, meerzaden, wit.....
 
Het is heerlijk.
Ik bak ze zelf af in 10 minuten op 200 graden.
 
Duur?
Deze bollen kosten €1,- per stuk.
 
Goedkoper dan het brood van de Stadsbakker en veel lekkerder.
 

Geen opmerkingen: