30 december, 2019

Kokker-ellen (62) Stoofvlees met gember en mierikswortel


Dit recept werd op de BBC door Mary Berry klaargemaakt. Het leek mij erg lekker.

750 gr. goed rundvlees (ik nam een sukadelap) in blokjes,
aanbakken in 25 gr. boter.

Uit de pan halen.

2 gesnipperde preien toevoegen met
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels paprikapoeder

40 gram bloem, goed mengen en dan
450 ml. warme runderbouillon erbij en roeren tot het een mooie saus wordt.

Doe het vlees erbij +
2 eetlepels worcestersaus.

Zet in een voorverwarmde oven 130℃, voor 120 minuten.

Voeg na 90 minuten stukjes knolselderij toe en laat het nog 30 minuten in de oven doorgaren, zorg dat de knolselderij nog een "bite" heeft.
1 à 2 eetlepels mierikswortel voor de pittige smaak.

Hier kun je alles bij geven: aardappels, puree, pasta, aardappelkroketjes.....
Groente vind ik niet echt nodig. Dat zit al in de stew.


Een heerlijk winters gerecht.
Makkelijk en toch bijzonder.
*******

Geen opmerkingen: