21 februari, 2021

Twee sterren in mijn eigen 1 bij 3 keukentje


Aan huis bezorgen hadden we een keer geprobeerd en dat was een tegenvaller: Mangiare.

Ik hikte er iedere keer tegenaan. In Kralingen doen bijna alle restaurants aan afhaalmaaltijden.

Natuurlijk wil ik de lokale middenstand en horeca steunen in deze ongekend zware tijden. Maar ik wil dan ook wel van iets bijzonders genieten.

Dus stelde ik het uit en keek ik regelmatig op de sites van Parkheuvel, Fred en In den Rustwat.
De eerste twee hebben sterren en bezorgen ook voor een meerprijs.

Het laatste zetje kreeg ik van mijn zoon, die vorige week (Valentijnsdag) zijn vrouw verraste op een heerlijk thuisdiner van Aan de Zweth (voormalige Zwethheul).

"Kan jij ook mam. Even opwarmen in de oven. Het is super genieten!"

Die aansporing had ik nodig.


Fred adverteert enthousiast op Facebook en het viergangenmenu ad. 69,- p.p. sprak ons beiden meteen aan. Dit is inclusief heerlijke broodjes, boter, madeleines en nougat (voor bij de koffie).
Enige nadeel: het is geen keuzemenu. Bezorging €10,-

Keuze biedt In den Rustwat wel in zijn driegangenmenu ad. €32,50. Echter, dat moet je ophalen.

Parkheuvel was mij met €84,95 p.p. voor een viergangenmenu te duur. Bezorging €17,-.

De bestelling ging makkelijk. Ik ontving een link naar de uitleg op YouTube.


"Even opwarmen in de oven," is het niet. Ik begon te twijfelen.
Kon ik dit wel??

Dus met spanning wachtte ik af wat er bezorgd zou worden.
Om 13 uur werd de experience box afgegeven, die meteen de koelkast inging.


Wat een feest om de tafel weer eens mooi te dekken met echt zilver.


We begonnen met bubbels uit de Elzas, die we in oktober hadden meegenomen.

De keuken was aan kant. Ik wist, dankzij het duidelijke filmpje, precies welke keukengerei ik nodig had. Alles lag klaar. De afwasmachine was leeg.

Zo'n mooi pincet als Fred heeft om te garneren heb ik niet, maar mijn wenkbrauwpincet deed het prima.
Mijn keuken is sowieso niet uitgerust als die van Fred, maar het lukte allemaal prima.
Ik stond van mijzelf te kijken hoe mooi ik de borden opgemaakt kreeg.

En lekker was het.
Heerlijk!!!

Geniet even mee.
Van start tot finish.

Met de gele stickertjes: carré van gemarineerde watermeloen -en tonijn - dashi - amandel.


De blauwe stickertjes: kreeftravioli, kreeft, bisque, groente, basilicum.
Toen ging er iets mis met de kleuren (foto van de ravioli is mislukt).


Voor het hoofdgerecht gingen we over op rood, een geschenk van onze kinderen.
Wat een wijn!!

Rode stickertjes: sukade, hutspot van pastinaak en wortel, eendenlever, kalfsjus.


Witte stickers (vergeten te fotograferen): rijstpudding, sinasappels, witte chocolade.

Voor dit gerecht miste ik echt de goede borden (het zakte wat weg), maar dat maakte voor de smaak niets uit.
Goddelijk heerlijk.


Ik maakte alles op, en dat zie je ook op de foto's.

Zo had Fred het bedacht.↓


Kortom, we hebben twee uur aan tafel gezeten en volop genoten.

Mijn waardering in deze ongekend moeilijke tijden is groot.

Een smaakvol lichtpunt in de benarde tunnel waarin wij ons nog steeds bevinden.
****

Geen opmerkingen: