15 september, 2022

Opgestaan.................


Even terug naar gisteren, naar de familie natte poes.

De boze buurman had mij dus gezegd dat ze de poes naar huis zouden brengen en de volgende dag (vandaag) de caravan zouden komen ophalen  (dat zou hem veel geld kosten, want hij had tot de 22ste geboekt). Maar ik denk dat er meer aan de hand was.

De man was van het begin af aan niet aanspreekbaar. Zelden heb ik zo’n onaardige, mopperende buurman gehad. Toen we hier zaterdag aankwamen en ik een praatje probeerde te maken kreeg ik een waterval van slecht weer berichten over me heen. Het was een en al negativisme.

Nu speelde het volgende: 

Aanstaande zaterdag zouden wij onze plek moeten afstaan. We hadden een week geboekt, niet wetende dat het ons zo goed zou bevallen.

Met een tussenstop van één nacht zouden we verhuizen naar een andere zijde. Ook panorama plaatsen, maar helaas zonder sanitair. En wij vinden dat badhok nu juist zo fijn.

Maar nu de familie natte poes vroegtijdig zou vertrekken bood dat ons andere mogelijkheden en die wilde ik gisteren direct met de bazin bespreken. Maar zij wist van niets.

We bespraken de opties, en inderdaad…..als de familie natte poes daadwerkelijk vroegtijdig zou vertrekken, dan konden wij een plaats opschuiven. Een fijne plaats met een enorme voortuin en meer licht.

Wij zagen ze aan het eind van de middag inderdaad vertrekken. Maar bazin J. werd niet op de hoogte gesteld. Niet fijn in geval van calamiteiten.

Vanmorgen, terwijl de camping nog in ruste was, kwam buurman met veel bombarie de boel afbreken. Nog voor de receptie openging was hij weg.

Ik belde na tienen J. Ze wist van niets. 

Manlief reageerde alert: “Vraag of ze de sleutel van het badhok in het kastje hebben gegooid.” Dat was inderdaad het geval. J. was not amused en zou ze bellen.

Wij waren blij en gingen direct de caravan twee meter verplaatsen. Maar de mover bleek kapot. Met menselijke pk’s hebben we geprobeerd hem op zijn nieuwe plaats te duwen, maar toch moest de auto eraan te pas komen. Voor de laatste tien centimeters.

Enfin, we staan naar grote tevredenheid en mogen hier een aantal weken blijven - tot het einde van het seizoen.


Vervolgens spoedden wij ons naar het strand, in de buurt van 't Zwin.
Het was schitterend weer voor een strandwandeling.


Alleen liet Jacky een bal het water inrollen. Dat werd nog een hachelijke situatie toen de reddingsoperatie eindigde in een soort drijfzand.

De voeten van manlief werden weggezogen en met heel veel moeite wist hij zich los te rukken.

Ik was tamelijk geschrokken. Manlief ook.
Maar Jacky was alleen verontwaardigd dat haar bal weg was.


Geen opmerkingen: