08 maart, 2021

Ons tweede sterrendiner


Zaterdag was het weer zover.
Vorige keer werd de Experience box (€69,- p.p.) al om een uur afgeleverd.

We stonden nu gepland om drie uur, maar toen er om vier uur nog niets was heb ik toch maar een mailtje gestuurd.
De telefoon ging vijf minuten later. Een snelle reactie.👍

Om vijf uur waren wij aan de beurt.
Net als vorige keer haalde ik de doos meteen leeg en sorteerde ik de gerechten op kleur.

Oeps, er was een foutje gemaakt: de kip en de pudding hadden dezelfde sticker.


Okee: tafel gedekt, afwasmachine leeg, aanrecht schoon en aan kant, alle keukengerei in de aanslag en de borden bij de magnetron om voor te verwarmen.


We begonnen met een signatuur gerecht uit de tijd dat Fred in La Vilette de scepter zwaaide. 

Dun gesneden entrecôte, groene kruidendressing, krokant spek, bieslook, parmezaan.

Een verzoeknummer volgens Fred, want favoriet van velen. Helaas niet van mij (manlief houdt er wel van). Rauw vlees vindt mijn maag niet prettig.

De bordjes waren belegd met twee lagen carpaccio. Te dik naar onze smaak.
Manlief vond het een zware binnenkomer en ik dreigde inderdaad misselijk te worden.

Het is wel makkelijk te bereiden.


We dronken bij de eerste drie gangen een mooie Italiaanse rosé.

De volgende gang was lastiger.
Nou, waarschijnlijk niet voor u - maar ik heb een hekel aan lauw eten. Om alles warm en mooi op het bord te krijgen was een ware uitdaging. Het kwam er precies op aan dat ik de, gegaarde en vacuüm getrokken, kip goed verwarmde. Zij mocht absoluut niet koken.

Het lukte.

Des Landes kip, fregola, dashi.↓

Een heerlijk gerecht, maar ook vrij zwaar vanwege de romige groenten.
De cruchy macadamia nuts waren verrassend.


Tarbot, coquille, truffel, hazelnoot.

Ook nu moest ik weer precies te werk gaan.
De tarbot was gegrild, maar ik moest hem nog garen in de oven. De voorgeschreven vijf minuten waren tekort. Dus terug de oven in, maar ook weer niet te lang.

Je moet wel van truffel houden, want die proef je overduidelijk.

Ook bij deze heerlijke vis zaten romige groenten en een dito saus die ik even moest opschuimen.

Erg lekker!!


↑ Bij de Kaashoeve had ik kazen gekocht die we beiden lekker vinden.
Daar maakte ik twee mooie bordjes van. Aan de rest hebben we zondag een hele maaltijd gehad.

De Amarone was een geweldige begeleider.

Hier beeïndigden we de avond mee↓


En het toetje dan??

Het (makkelijke) dessert hebben we bewaard voor zondagavond, na de soep/kaas maaltijd.

Verrukkelijk. 

Blanc manger, peer, koffie (mousse)

Een toppertje!

Geen opmerkingen: