21 augustus, 2023

Verdreven door de jeuk


Vanmorgen had iedereen het erover: de aanval van de midges. Het zijn minuscule mugvliegjes die mij grote, hardnekkige, langdurige jeukende bulten opleveren. Zelfs mij schedel wisten ze te vinden.
Het is regelrechte terreur. We zien geen muggen, wespen of vliegen.

Ik spuit, ik smeer, ik bestrijd…………….Manlief, die ze met rust laten, kijkt er bedenkelijk naar.

's Nachts val ik, nadat ik ben wakker geworden van de jeuk, in slaap met ice packs.

Zondagavond sloeg echt alles. Wij hadden gelukkig alles dicht, maar andere kampeerders hadden ervaren dat horren geen belemmering vormen voor deze griezels. De warden had het nog nooit zo erg meegemaakt.

Een andere gast liet mij zien wat de gevolgen van midges beten zijn: alsof hij de waterpokken had - zo erg. Maar dat was gelukkig niet hier gebeurd. Integendeel: ze waren letterlijk gevlucht van een andere camping en stonden nu op het middenstuk.

Nu stonden wij daar heel idyllisch in die hoek, maar ook dichtbij water, bos en omringd door struiken. Een ideale habitat voor stekende pestkoppen. 

Echter, van weggaan kon geen sprake zijn. Het is hier zo mooi en er is nog zoveel te ontdekken. We zijn verhuisd naar een plek in het midden, zonder struiken of bosschages. Hopelijk worden we hier minder lastiggevallen.

Warden Judith heeft mij Citronella (wierook) stokjes aanbevolen. Daar gaan ze dood van. Maar morgenochtend neem ik ook een spray mee naar de douche, want ook daar zijn ze.


Wat later dan normaal, vanwege de verhuizing, gingen we op pad.
We zagen de buien al boven Skye hangen maar we wisten toch nog even een frisse neus te halen.



Ik had een route uitgezocht naar Eigol.
Eigol is een dorp dat op een schiereiland van Skye ligt. Het ligt aan het einde van de B8083, die wij vanuit Broadford (Coop) namen.

De Swordale vallei en de kronkelende (100x gat in de weg) weg langs ↓Loch Slapin, die uitmondt in de Atlantische Oceaan. Het indrukwekkende massief Black Cuillin↓ maakt zelfs met dit weer een dominante indruk.



↑Eigol aan de Atlantische Oceaan heeft nog een geschiedenis ook, want in 1746 ontsnapte de held van de Jacobieten – Charles Edward Stuart, beter bekend als Bonnie Prince Charlie of The Pretender vanuit Eigol naar Frankrijk. 


Dezelfde slechte single track road terug, langs Loch Slapin.
******

Geen opmerkingen: