05 mei, 2024

"Als we ....."


Er staat een grote pan boeuf bourgignon te stoven in de oven.
Dat heb ik in de Bourgogne niet gegeten omdat ik mijn recept eigenlijk lekkerder vind. Wel gebruik ik de aldaar gekochte wijn.

Iedere dag denk ik terug aan de zware panne vakantie.
Vandaag - exact twee weken geleden verlieten we onderstaande camping en ging het fout in Uzès.

"Als we...."
"Hadden we maar...."
"Hadden we maar niet....."

Ik weet dat het geen zin heeft, maar het geeft aan de de kater nog niet is weggetrokken.
Terug naar week van 14 - 21 april. Dat blogje staat al twee weken in de wacht.


Even wat foto’s van deze prachtige kasteelcamping, met een Nederlandse eigenaar.

Château de l’Epervière: het ontbreekt aan bijna niets. 

Zo zijn er een binnen -en een buitenbad, twee gebouwen met goed sanitair, meerdere speeltuinen, een winkeltje, een wifi-bar, een groot terrein waar de afvalcontainers staan, prima faciliteiten om te wassen, - te drogen en zelfs te strijken (wel je eigen strijkijzer meenemen), fietsverhuur………

Er zijn gîtes te huur en in het kasteel kun je eten.

In het hoogseizoen hangt er een fors prijskaartje aan deze camping met maar liefst 160 plaatsen, die ook weer verschillen in luxe. 

Er zijn door heggen gescheiden gras -en harde pitches. Wij staan altijd het liefst op een harde pitch, met een kraantje en afvoer = Grand Confort Kampeerplaats.

We zien veel personeel en zo aan het begin van het seizoen (camping is open van 30 maart tot 28 september) ziet het er perfect onderhouden uit.

Dat er op zo’n luxe camping geen wifi is zie ik als een minpunt. 

Ook de gedragingen van de eigenaar vielen bij mij niet goed. Waarschijnlijk verbijt hij zich omdat het aantal kampeerders op twee handen te tellen is. Na een paar zogenaamd grappige (onhebbelijke) opmerkingen heb ik manlief de honneurs laten waarnemen.

Toen wij buren kregen met een flatgebouw als camper lieten zij hun grote boxer/dog meteen los. Het wilde beest kwam natuurlijk op de aangelijnde Jacky af die in de hysterie schoot. Ik was razend.

Het baasje kwam met bier en een sigaret in de hand onze kant op, maar toen probeerden wij al Jacky en dat beest uit elkaar te houden.

De eigenaar van de camping beroept zich op de verantwoordelijkheid van de baasjes. Prima - maar leg de regels dan nog eens uit wanneer mensen inchecken.

"Honden aangelijnd." Gewoon een bord bij de hefboom.

De locatie is prima, maar een volgende keer willen wij toch ter hoogte van Macon naar een camping met een gastheer zoeken.

 

Geen opmerkingen: