10 augustus, 2024

De tussenstand

 

 We zijn halverwege. Van de tien weken zitten er vijf op.

Even een terugblik op de reis die achter ons ligt.

↑Op 5 juli namen we de veerboot van Hoek van Holland naar Harwich. Dat ging perfect. We hadden een meer dan prima hut. 

 Het "korte" ritje naar de camping (in de buurt van Colchester) viel tegen, zo ook de camping ↑(achterstallig onderhoud). Gelukkig was het maar voor één nacht, maar volgend jaar moet ik iets anders zoeken.

↑Van 6 - 8 juli stonden we op Hargill CAMC (nabij Richmond, Yorkshire) bij Rebecca en Stuart, onze favoriete wardens.

 

Van 8 - 15 juli stonden we in Dunbar. Een Camping & Caravanning Club site.

Een mooie camping met prachtig uitzicht, maar er hing vanwege “onwelwillende gasten” een vervelende sfeer. Wardens waren verre van hulpvaardig. 

We stonden er vanwege het Schots Open (golf). Voor volgend jaar heb ik al tickets en een andere camping geboekt.

↑Van 15 - 19 juli waren we te gast bij boer Hugh op wat ze een Certified Location van de Camping & Caravanning Club noemen. Drumcarrow, vlakbij St. Andrews houden we na twee bezoeken ook voor gezien. Het is prima, maar als het terrein vol staat is een douche wat lastig.


↑Van 19 - 26 juli hadden we de mooiste plek op de populaire Berwick Seaview Club Campsite (CAMC). Het sanitair gebouw was een stukje lopen en de wardens hebben we tijdens ons verblijf niet gezien. Ook vonden we de uitstapjes en attracties te ver weg en helaas viel Berwick upon Tweed erg tegen.

Van 26 juli – 4 augustus waren we terug bij Richmond bij Rebecca en Stuart. Dat voelde als thuiskomen. Wij zijn dol op Yorkshire en Richmond ligt tussen the Moors en the Dales in, dus ideaal voor uitstapjes en een schitterend wandelgebied.


↑Van 4 – 11 augustus had ik een camping in Ravenglass, aan de westkust, geboekt. Als je van een boscamping houdt, dan ben je hier goed – maar ik werd er depri van. 
Ravenglass bleek een gat. De dichtstbijzijnde winkel was een half uur rijden en ook het Lake District was te ver weg. 
Het weer was om te huilen, dus we zijn de volgende dag teruggekeerd naar Yorkshire. De wardens van deze Camping & Caravanning Club site waren trouwens fantastisch!!

Dus van 5 – 11 augustus was het wederom Hargill, bij Rebecca en Stuart. 

Het heeft hier flink gewaaid wat een hinderlijk geklapper van de schotel met zich meebracht. Er zaten wat schroeven los. Gelukkig was manlief zo verstandig om het aanbod van Stuart om op het dak te klimmen te aanvaarden.


Morgen vertrekken we naar een bekend adres in de Cotswolds – Clent Hills. Daar begint het tweede deel van wederom een bijzondere, nooit saaie, reis door dit heerlijke land.

Over het weer klagen we niet. Op Ravenglass na hebben we geen echt verregende dagen gehad.

Ik heb wel een aanpassing in het schema gemaakt en dat betekende ook dat ik boekingen moest omgooien, waarbij we het risico liepen de aanbetaling kwijt te raken. 

Na Clent Hills zouden we naar St. Davids in Wales reizen voor een week. Ook een Camping & Caravanning Club site. Daarna stond Cornwall op het programma. Manlief zag erg op tegen de lange rit (zo’n 6 uur).

Nu gaan we vanaf Clent Hills direct naar Cornwall – naar boer Richard, bij wie we vorig jaar ook een paar weken hebben gestaan.

Maar het hield wel in dat ik St.Davids telefonisch bij de klantenservice van de Camping & Caravanning Club site moest annuleren.

“Omdat het minder dan een maand is, bent u uw deposit kwijt,” zei ze.

“Dat weet ik en dat is jammer.”

We beëindigden het gesprek, nadat zij de annulering had doorgevoerd.

Toen zag ik dat we in september (dus langer dan een maand) nog een boeking bij een andere Camping & Caravanning Club site – Verwood - hadden staan.

Ik belde de klantenservice weer (kreeg gelukkig dezelfde mevrouw aan de telefoon) en deze geweldige medewerkster ging het voor me regelen. De aanbetaling voor St.Davids hevelde ze over naar Verwood en nu staat voor die camping nog een luttele €7,- open.

Dat vond ik absoluut geweldig!!

Dat is pas echt klantenSERVICE!

******

Geen opmerkingen: