12 augustus, 2024

De verschillen zijn voor ons duidelijk waarneembaar.


Dit is Clent Hills, waar we gisteren zijn aangekomen.
Landschappelijk en architectonisch is het weer heel anders. We hangen tegen de Cotswolds aan.

Na een benauwde nacht kon onweer niet uitblijven, iets waar Jacky doodsbang voor is.


Omdat het ook vandaag weer tamelijk warm is (ik blog heerlijk onder een boom) besloten we alleen voor een boodschap de camping te verlaten.


Zo'n assortiment kampeer -en outdoors spullen heb ik nog nooit gezien.
Ik moest een teiltje en een emmertje hebben, maar kon de verleiding bijna niet weerstaan, zoveel leuke gadgets.


↑Gelukkig had Jacky deze even gemist.


Maar die snelle boodschap duurde wat langer omdat onze "sausage dog" tot drie keer toe aangehaald moest worden.
Ze is ook zo'n slijmbal.


Nu even iets anders.

Voor alle duidelijkheid dan nog een keer uitleg over de kampeerclubs waar wij lid van zijn.

Camping & Motorhome Club – CAMC. Voorheen English Caravan Club, maar toen waren daar ineens de campers en moest de naam veranderd worden.

Er bestaat ook een zeer bescheiden Nederlandse versie, waar mijn ouders lid van waren. Wij ook, een blauwe maandag. Echter, na het kennismakingsweekend waarin wij verplicht werden padvinders werkzaamheden uit te voeren hebben we meteen bedankt voor die eer. Wat een stel kleuters waren dat.

Wij zijn nu al jaren lid van CAMC en betalen een jaarlijkse contributie waarvoor we tegen “gereduceerd tarief” op de sites van deze club mogen staan. Goedkoop is het niet en de regels zijn wat strakker dan van de andere club.

De sites liggen er wel picobello bij en de meeste laten geen tenten toe, noch is er een speeltuintje. Je kunt concluderen dat CAMC-leden vaak op leeftijd zijn en zich het een en ander kunnen veroorloven.

Waarmee ik niet wil zeggen dat ze zich allemaal correct gedragen. Er zitten ook patjepeeërs tussen die alle fatsoensnormen aan hun laars lappen met hun dubbelasser en Range Rover.

Camping and Caravanning Club – CACC heeft eveneens campings op schitterende locaties. Het werkt hetzelfde als bij CAMC, maar ligt qua prijs aanzienlijk gunstiger. 

Op deze campings kom je veel gevarieerder volk tegen. Aan de combinaties (tenten, campers, caravans, auto’s) zie je dat het niet bij iedereen vetpot is.

Het zijn vaak grote gezinnen met een kleine beurs die in een tent of caravan van 20 jaar oud kamperen..

Clent Hills ligt vlak onder Birmingham. Hier staan veel families die al dolgelukkig zijn dat ze hier vakantie kunnen vieren. Het is een heel andere wereld voor ze. En dat terwijl ze maar 25 minuten van huis zijn.

Ik ben even over de camping gaan lopen voor een impressie.


Je komt van alles tegen, zo ook deze apostel.↑ Hij kwam trouwens wel per auto.


↑Manlief trekt bij slechte weer het luifeltje eruit. Deze kampeur probeert het op een andere manier.


↕Tja, als je vouwwagen niet meer toelaatbaar is op de openbare weg en je hebt zo'n oude trailer tot je beschikking (waarschijnlijk van zijn werk), dan doe je het zo.
Man, vrouw en drie kinderen rijden dus zonder gordels. 
Maar vooral de kinderen genieten. Hier hebben ze vrijheid en een gezonde leefomgeving.


Leuk om te zien dat er ook nog "getent" wordt. Doet me zo aan onze vakanties in Iseo denken, lang voordat we gingen caravannen.


Bij CAMC mag absoluut niet gevlagd worden.
Hier, bij CACC, wordt naar mijn mening een beetje te veel gevlagd. Niet alleen nationalistisch, maar ook de liefde voor een voetbalclub wordt kenbaar gemaakt.


We hadden gisteren Nederlandse buren die maar één nacht bleven.
Achter de camper hing een aanhanger met twee glimmende motoren, een paarse en een zwarte.

We raakten aan de praat.
Ze waren op weg naar Noord-Ierland. Vanuit Cairnryan in Schotland zouden ze de ferry nemen (hebben wij ook eens gedaan).
Grootvader en kleindochter gingen met een georganiseerde motorrallye meedoen. Hij vertelde dat het een jaarlijks evenement is en dat nu Noord-Ierland de organisatie had.

Toen ik vroeg of kleindochter ook motorreed vertelde ze dat ze in september opging voor haar examen, maar dat ze nu achterop de zwarte motor zou zitten.

De paarse Honda was een bijzonder, zeldzaam exemplaar waarmee grootvader op de show ging staan.

Op iedere camping horen we bijzondere verhalen tijdens bijzonder ontmoetingen - of het nou een bijstandsmoeder uit Birmingham is of een man in bonus uit Leeds.
*******

Geen opmerkingen: