21 april, 2020

Kokker-ellen (63) Lamshaasjes met wijn/honingsaus



Die ligt al jaren in de lade. Nooit gebruikt.
Maar bij dit recept was ik wel heel blij dat ik die thermo-pin had.

Het recept is eenvoudig, mits het vlees kwaliteit heeft.
Wij aten er krieltjes (uit de airfryer) en peultjes bij.

Verwarm de oven voor op 50℃ - dit is om het vlees warm te houden wanneer je de bijgerechten klaarmaakt.

Voor twee personen: 250 - 300 gram vlees.

Zout en peper de lamshaasjes en bak ze tot de binnentemperatuur 55℃ is.
Leg ze op een bord/schotel in de oven.

Knijp 1-2 knoflooktenen uit, doe er een takje rozemarijn (of de naaldjes) bij het braadvet.
1,3 glas rode wijn toevoegen en laten inkoken. Aanbaksel losmaken.
1,3 eetlepel honing en een eetlepel balsamico azijn erbij.
Heel even door laten koken.

Dan van het vuur af.
Klontjes koude boter erbij om de saus enigszins te binden.

Niet meer verwarmen, maar meteen opdienen.

Dit is een lekker -en makkelijk recept dankzij de thermo-pin.


Geen opmerkingen: