30 december, 2021

De verwarring die Diederik Gommers schept

Gisteravond verscheen er op social media een fragment uit een door De Balie georganiseerd online interview met OMT lid Diederik Gommers. 

Natuurlijk stond Twitter meteen op tilt.

Covid als "peanuts" betitelen schoot bij "vaxxers" in het verkeerde keelgat en is koren op de molen van "anti vaxxers." Het vergroot de scheuring.

En het is juist die onrust in de maatschappij die mij angstig maakt.

Gommers zette direct een bericht op Instagram waarin hij zei dat zijn woorden uit hun verband waren getrokken.

Ik ging op zoek naar het hele interview, dat ik hier plaats.

Inmiddels heeft De Balie dit op Twitter gezet:

“Het fragment waarmee we het programma aankondigden was wat kort en ongelukkig gekozen. Helaas verschuift de aandacht daardoor van het interview naar een tweet, terwijl Gommers een aantal zeer opmerkelijke uitspraken doet.”

Opmerkelijk was het zeker.

Een paar weken geleden waarschuwde Gommers nog voor "code zwart" en riep hij iedereen op vooral te gaan boosteren. Ook verweet hij het kabinet slap ingrijpen. Maar hij zei tevens geen ruzie met De Jonge te hebben en koffie met de minister te gaan drinken. 

Van die Gommers is in dit interview weinig te bekennen. Enfin, kijk en verbaas u.

Een paar maanden geleden schreef ik al over inconsequente uitspraken van Gommers. Ik dacht dat het aan oververmoeidheid lag. Naast zijn 10-urige werkdagen op de IC was hij bijna iedere avond te gast in een talkshow, gaf interviews in het EMC, vergaderde hij met het OMT en wist ook nog tijd te maken voor Instagram.

Waarom doet hij dit, vraag ik mij af?

Waarom laat hij zich uit over verdeeldheid binnen het OMT? Waarom de sneer naar De Jonge? Waarom vraagtekens zetten bij bijwerkingen van de vaccinaties?

Om te scoren bij de jeugd? Omdat hij binnenkort stopt als hoofd van de Nederlandse IC's en dus uit het OMT stapt? Om populair te zijn? 

Hoog tijd voor zijn opvolger: Iwan van der Horst - wen maar vast aan dit gezicht.

Geen opmerkingen: