30 september, 2017

Kokker-ellen (53) Indische speklapjes uit de oven


Op zondag eten wij altijd iets met een Aziatisch smaakje.

Mijn afvalmaaltijden moeten pikant zijn.
Gewoon een stukje vlees met groente staat mij tegen. Ik heb er gewoon moeite mee.

Op Allerhande stond een recept dat mij aansprak. Maar ik paste er wel het een en ander in aan. 

Het is makkelijk en erg lekker.

Voor deze Indische speklapjes uit de oven gebruikte ik:

4 speklapjes
 marinade van:
4 uitgeperste tenen knoflook
2 uitgeperste gemberballetjes (knoflookpers) 
1 fijngesneden zaadloos pepertje (rood)
3 eetlepels gembersiroop
4 eetlepels ketjap manis
2 theelepels bruine basterd
1 citroen in zessen

bosui
peultjes
rijst
atjar


Bereiding:

Ik roosterde de speklapjes op 200 graden voor zodat het meeste vet eruit is en de lapjes lekker knapperig zijn.

Oven terugbrengen naar 180 graden.
Marinade toevoegen met de 6 stukjes citroen en terug de oven in voor zo'n 30 minuten.

Drapeer er een gesnipperd bosuitje over.

Weer eens iets anders dan bietjes met speklapjes.


Geen opmerkingen: