15 oktober, 2017

Kokker-ellen (54) Pittige tartaar met ketjap/gember


Een beetje van 24kitchen, en een beetje van mijzelf.

Pittige tartaar met roergebakken andijvie/taugé.

Wat ik voor twee personen gebruik (wijkt dus iets af van het originele recept):
200-250 gram tartaar
een uitgeperste teen knoflook
eetlepel verse koriander
1 klein uitje gesnipperd
1 theelepel ketjap
2 theelepels sambal

Dit alles mengen en twee tartaartjes van maken.
Bakken naar wens (rood, medium, doorgebakken)

Meng 4 eetlepels ketjap en 4 eetlepels gembersiroop: tartaartjes uit de pan en hiermee afblussen.

In deze volgorde wokken:
1 rode paprika in stukje
2 uitgeperste teentjes knoflook
400 gram andijvie, gesneden en gewassen
250 gram taugé gewassen
Peper en zout tot besluit.


Ik geef hier gekookte aardappels bij. Maar rijst, puree of gebakken aardappels kan ook.

Ook dit is weer een ideaal recept voor hen die geen koolhydraten mogen/wensen.
*****

Geen opmerkingen: