14 september, 2022

Bijpraten



Je culinair laten verwennen, dat kan in Cadzand bij restaurant Dell'arte.
Dit etablissement heeft een gezellige, luxueuze, elegante uitstraling en was toevallig ooit het ouderlijk huis van de chef. 

Hij verruilde vier jar geleden Sluis voor Cadzand, verbouwde het pand en doet het hier duidelijk goed. Alle tafels waren op deze zondagavond bezet.

De bediening is vriendelijk beleefd, maar mag iets losser. Er wordt duidelijk naar een ster gestreefd.
Daar hangt ook een pittig prijskaartje aan.

Er is één menu van vier tot zeven gangen. Dus regelmatig terugkomen doe je niet.
Wilde je het vleesgerecht verruilen voor vis, dan moest je €17,50 bijbetalen. 
Ook is er een driegangen dagmenu.

We zijn verwend.


Maandag en dinsdag was het gelukkig nog strandweer.
Vooral Jacky genoot.


Er lagen voldoende maaltjes mosselen op het strand waar de meeuwen hun buikjes aan vol aten.
Maar dinsdagavond begon het dan toch te regenen. Ik had alles al op het slechtste scenario voorbereid.

Ook de boeren wisten dat ze die paar droge dagen optimaal moesten benutten.
Langs de weg lagen grote bergen suikerbieten en gisteren gingen de uien van het land.

Ook was de wintertarwe ingezaaid.
Vandaag is er nog veel bedrijvigheid op het land terwijl het ononderbroken regent.

Het regenpak moet aan om de hond uit te laten en de shorts hangen weer in de kast.
Lange broeken en warme truien - dat is wat het is.

Maar we laten ons niet uit het veld slaan, ookal duurt deze depressie een aantal dagen.

We lezen en kijken naar de gebeurtenissen in Londen.
Ik zet een quiche in de oven en maak er een witlofsla bij. Makkelijk en snel.
We zijn blij met ons eigen sanitair.


Onze Brabantse buren gaven zaterdag, toen wij ons hier installeerden, al aan niet blij te zijn met het weer.
Nu staat de auto half in de voortent.

Ze gaan de poes (die met mooi weer aan een lijntje buiten is,) naar huis brengen en komen morgen de caravan halen.

Tja, wat moet je met een natte poes.
*****

Geen opmerkingen: