20 september, 2022

Zeeuws-Vlaanderen verdrinkt in gastronomie


Je kunt hier werkelijk geen keuze maken uit het enorme aanbod restaurants.
Wat een verschil met de eilanden ten noorden van de Westerschelde.

Natuurlijk zit er verschil in prijs en kwaliteit - maar voor de visliefhebber is dit een paradijs.

Zondag aten we bij Zilt&Zout, onder aan de dijk bij Retranchement.
Een mooi, drie jaar oud, restaurant onder een nostalgisch rieten dak. Moderne, gezellige uitstraling. Goede bediening. Kwaliteit en kwantiteit staan in goede verhouding. 
De prijzen vind ik acceptabel.

Minpunt: je bestelde fles wijn komt niet op tafel, maar verdwijnt in een grote emmer met andere flessen. Je bent dus afhankelijk van de bediening. 

Als reden werd gegeven: geen plaats op tafel en de bediening blijft zo alert.
Vreemd, want de fles water stond wel op tafel en er zijn handige koelers die je aan tafel kunt hangen of naast de tafel kunt zetten. 
We hebben desondanks heerlijk gegeten en voor nog eens geboekt.


Vandaag deed ik boodschappen in Sluis. ↑Eerst wat groente scoren.


Wat is Sluis verandert sinds de laatste keer dat wij hier waren. Dat zal wel zo'n veertig jaar geleden zijn.
Toen waren er een paar restaurants en vrij veel sexshops. Vooral die laatste exploitatie kleefde lang aan Sluis.  

Nu is er een overvloed aan restaurant, ook veel wat wij vreettenten noemen, en kun je geweldig winkelen.

Ik ben geen Jumbo-fan - koop er in Rotterdam nooit - maar in Sluis staat een goede winkel met prima producten. Daarom heeft Sluis voorkeur boven het ongezellige Oostburg, dat wel een groter aanbod supermarkten heeft.

↓Ik liep een Barbour winkel binnen waar ik op de eerste verdieping een collectie teckel voorwerpen aantrof.
Maar de prijzen deden me gillend weglopen.
Wat ben ik blij dat ik in Yorkshire Barbour overhemden heb gekocht.


Tussen de middag sluit een groot deel van de middenstand de deuren.
Zodat iedereen iets gaat consumeren?

Ik was voor de slager naar Sluis gegaan en wachtte geduldig in de motregen.


↑Ach, toch nog een.


Precies om half twee gingen de rolluiken omhoog en was ik de eerste klant.
Gelukkig maar, want binnen no time stond de heerlijke winkel vol.

Geen opmerkingen: