17 december, 2016

Kokker-ellen (50)


Mijn zoon nam deze prachtige fles azijn uit Italië voor mij mee.
Met zo'n heerlijk product kan een dressing niet mislukken.

Dit recept. een salade met gerookte eendenborstfilet, past uitstekend in mijn dieet.
Mijn echtgenoot at er knapperig stokbrood bij.

Deze salade is geschikt als voorgerecht -en als maaltijdsalade.
In ons geval werd het dat laatste.


Ingrediënten voor twee personen:

125 gram rucola (even in ijswater oppimpen)
1 avocado
ongezouten walnoten
pakje eendenborstfilets, die 15 minuten voor gebruik uit de verpakking gehaald moet worden, maar kip of kalkoen kan ook
maak een zoete dressing van:
2 eetlepels goede olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 theelepel mosterd, 1/2 eetlepel honing
cranberry compote

Maak de sla aan met de dressing
Verdeel het over de borden en maak het op met schijfjes avocado, eend en walnoten.

Druppel er als laatste de cranberry compote over.

Makkelijk, snel, gezond en lekker.
Kortom:
succes gegarandeerd.

Geen opmerkingen: