18 augustus, 2017

Soep


"Mag ik nog een tweede kop soep El. Het is zó lekker!"

Mijn man is een enorme liefhebber.
Van soep.

Mijn grootmoeder maakte iedere dag soep voor grootpapa.
Mijn tante deed hetzelfde voor haar man.
Zelfgemaakte soep.
Mijn moeder vond dat belachelijk. "Ze zijn gek," hoor ik haar nog zeggen.

Op zaterdag werd er een blik Unox opengedraaid.
Dat was het.

Nu waren wij een paar weken in Groot-Brittannië en de Britten houden van soep.
Leek and potatoe, broccoli, cauliflower, beans.........

Van alle groenten maken ze soep.
En ik vond het nog lekker ook.

Mijn schoondochter had ons eens getrakteerd op een heerlijk bordje doperwtensoep.
Echt overheerlijk.

Daarom kocht ik, toen de aspergetijd aanbrak, een staafmixer.
Juist ja, om soep te maken.

Nu moet ik u bekennen dat ik niet altijd bouillon trek.

Mijn Zeeuwse groentemevrouw had een buitenproportionele bloemkool die ik voor een euro kocht.
Ik haalde er een maaltje af en maakte van de rest soep, bijgestaan door Maggi.

De finishing touch betrof een theelepel sambal.

Als u nu denkt dat ik iedere dag soep ga koken, dan heeft u het mis.
Dit is weer een bevlieging.

Ik heb een zogenaamde "soepbui."
*****

Geen opmerkingen: