07 april, 2022

Kokker-ellen (68) Zalm/spinazie ovenschotel


Weer een heerlijk recept, ook voor een koolhydraatarm dieet.
En natuurlijk makkelijk vooraf klaar te maken.

↑De ingrediënten lijken me duidelijk. Ik heb de ingevette ovenschotel gedeeltelijk met -en zonder aardappelpuree gemaakt.

Hoeveelheden kunt u aanpassen.
Voor 2 personen nam ik:

350 gram zalmfilet (zonder vel) in stukjes - kort bakken met knoflook. Zout en peper.
400 gram verse spinazie - koken en goed uitlaten lekken/vocht eruit drukken. 
Geitenkaas/chèvre door de spinazie doen. Beetje zout.

Pakje kookroom + eetlepel grove mosterd mengen. Peper en zout (oppassen dat het niet te zout wordt)

Aardappelpuree maken.

Maak lagen in de ovenschotel. Beginnen met zalm en eindigen (eventueel) met aardappelpuree.
Schenk de saus erover.

Geraspte kaas als laatste.

In de oven 200℃ - tot het bekende bruine korstje.

Echt een overheerlijk recept waar je gasten mee verrast.

Geen opmerkingen: