10 juni, 2006

Dramatisch

Dit is de enige echte goede uitvoering van 'One flew over the cuckoo's nest' , de film uit 1975 met Jack Nicholson in de magnifieke, niet te overtreffen hoofdrol. Ik heb hem 3 keer gezien.

Daar moet Joop van Ellende met 'zijn supercast' van afblijven!!

In de hoodrollen Kees & Co (Simone Kleinsma en Victor Löw), die ik niet kan loskoppelen van de succesvolle comedy. Om nog maar te zwijgen van onze nationale sinterklaas, Bram v.d. Vlugt. Geweldige acteurs, waar ik niets op tegen heb, maar die dit niet aankunnen. Ze doen enorm hun best, I'm sure.

One flew.... is een verhaal dat je naar de keel grijpt, waar de cynische humor een heel bittere bijsmaak heeft. In de productie van Joop slaat de humor helemaal door, het wordt een soort Theater van de (slechte) lach.

We zijn in de pauze weggegaan, ik kon niet langer aanzien hoe de film verkracht werd. Brrrrrrrr, ik gruwel 3 dagen later nog. Ik heb zolang gewacht met mijn persoonlijke visie om in een wat mildere stemming te geraken. Helaas...............

Nu als de donder naar de videotheek om de klassieker te kopen die onze laatste toneelvoorstelling van dit seizoen z.s.m. moet doen vergeten.

Geen opmerkingen: