26 februari, 2010

Dominique

****************************
Twee weken geleden aten wij bij Pazzo op Fifth Avenue: een populair, fancy restaurant met een geweldige bar -en dito keuken.

We raakten aan de praat met een alleraardigste ober. Vijf minuten later kwam de chef naar onze tafel.

Hij stelde zich keurig voor en vertelde over zijn vrienden in Bergen op Zoom. Vervolgens kwamen er tien Nederlandse woorden, die hij had geleerd.
De jonge Dominique Rizzo blijkt de executive chef van Pazzo te zijn. Dat houdt in dat hij niet in de keuken staat. Hij checkt alle borden alvorens die naar de tafels gaan. En natuurlijk is hij verantwoordelijk voor het menu.

Dat er op het menu een aantal Europees getinte gerechten staan komt omdat Dominique regelmatig onze kant op komt. Vanuit Bergen op Zoom maken hij en zijn vrouw uitstapjes naar - onder andere -België.

Enfin, we wisselden kaartjes uit en tot mijn grote verrassing kwam er een (onbesteld) dessert.
"With the compliments of the chef," zei onze ober glunderend.
Wat ik kreeg??
Een onvervalste Café Liegeois (mijn favoriete ijstoetje).

Dominique keek nieuwsgierig naar onze tafel hoe ik zou reageren. Toen ik beide duimen omhoog stak glom hij van oor tot oor.

Gisteren hebben we weer bij Pazzo gegeten. Dominique, die het razend druk had, kwam weer even een praatje maken.
De with the compliments of the chef borrelhapjes en de tien procent korting op de rekening waren de onverwacht cadeautjes.

Hilarisch echter was de begroeting, voorafgaande aan diner en rekening.
Wij stonden ons bij de supersexy receptioniste aan te melden toen vanuit de andere kant van het restaurant een stem gilde:

"Ellen, HOUDOE."

Geen opmerkingen: