(Het nieuwe) De Vierbannen naast het "Watersnoodmuseum" is zeer de moeite waard.
Ik had een tafel gereserveerd in de brasserie en gevraagd of we mosselen konden eten.
Ja, dat kon - al bleek later dat mosselen niet op de kaart stonden.
De brasserie is op de begane grond. Het buitenterras kijkt helaas niet over de dijk heen.
Dat doet het terras van het, op de eerste verdieping gelegen, restaurant wel.
We werden beneden verwelkomd. De ober nodigde ons uit boven op het terras te gaan zitten. We mochten dan kiezen wat we wilden eten.
Een aardige geste.
We kozen een voorgerecht van de brasserie-kaart en mosselen, maar kregen desondanks twee amuses.
Weer een aardige geste.
De eerste poging mosselen was niet echt succesvol.
Ze werden bijna koud opgediend.
En dus gingen de mosselen direct terug.
Geen probleem, want wij genoten van het uitzicht en de wijn.
De tweede poging was geslaagd.
Dampende borden mosselen. Heerlijk!
Het dessert lieten we schieten.
Koffie, met friandises en andere lekkernijen, werd ons aangeboden.
"Vanwege de koude mosselen."
Helemaal niet nodig, maar wederom een heel aardige geste.
De locatie, de inrichting, de bediening, de kaart, de wijn, het eten......:
De Vierbannen is in alle opzichten een aanwinst voor culinair Schouwen.
**********
Geen opmerkingen:
Een reactie posten