22 december, 2017

Kokker-ellen (56) Soep van knolselderij


30-12-2009:
"Tot nader order schrijf ik niet. Manlief en ik zijn doodziek. Hoogstwaarschijnlijk een voedselvergiftiging. In één nacht ben ik vier kilo kwijtgeraakt.
Maar als ik geen zin heb een Vert-el-seltje te maken, weet u hoe ernstig de situatie is."

We hebben nooit meer erwtensoep gegeten.

Wanneer ik het bij de slager zie staan komen de beelden van manlief en mij hangend boven de wc weer naar boven.
We hadden maar één wc, maar gelukkig ook een bad.

En toch....
Knolselderij vind ik de lekkerst ruikende groente.

Heerlijk om te verwerken.

Dus hupsakee.
Ik gooi er nog een heerlijk winters recept tegenaan.
Het is tenslotte soepweer.

Ik pak een grote pan en vries een gedeelte in.

Nodig:
2 liter groentebouillon
200 ml. witte wijn
2 gesnipperde sjalotten
1,5 kilo knolselderij in blokjes.
paar takjes tijm


Fruit de sjalotten en de tijm in boter/becel en doe de knolselderij erbij.
Niet bruin laten worden.
Doe er wat bouillon bij en laat even stoven.

Voeg het daarna in de grote pan bij de rest van de bouillon.
Laat de soep trekken en wanneer de selderij zacht is haal je de tijm eruit en zet je de staafmixer erin.
Breng op smaak met nootmuskaat en/of peper.

Eventueel scheutje room toevoegen.
Snippers ham, uitgebakken spekjes of zelfs rookworst is hier erg lekker bij.


Geen opmerkingen: