23 juni, 2014

Parkheuvel

 
Onze trouwdag vieren wij altijd met de kinderen in een goed restaurant.
 
Katseveer (Wilhelminadorp) laat geen honden toe - zelfs niet in de bench - en viel dus af.
P. wilde graag dat de kinderen naar Zeeland kwamen. Helaas zijn er niet veel opties in de buurt.
 
De Vierbannen (Ouwerkerk) is me laatste keren tegengevallen. Het zegt voldoende wanneer je je maag zitten te vullen met broodjes en vervolgens een gepeperde rekening naast je bord vindt.
 
Dus mailde ik **Parkheuvel (DWDD). Ik kreeg meteen positief antwoord.
Tommy was van harte welkom, zeker met zijn bowtie.
 
 
De tassenhanger kan alleen maar verzonnen zijn door een vrouw.
Hoe doordacht.
 
Op mijn vraag om rekening te houden met de speciale wensen van onze vegetarische schoondochter was charmant gereageerd. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt.
R. kreeg een speciaal voor haar gemaakte menukaart, waar ze zelf wijzigingen in mocht -en kon aanbrengen.
Zeer attent!
 
En dat is waarschijnlijk waar dit restaurant in uitblinkt.
The crew is alert, voorkomend, erg vriendelijk en blinkt uit door de juiste mixture van beleefdheid en humor.
Zij maakten van onze avond een feestje.
 
Wij kozen, na het apéritif met overheerlijke borrelhapjes, het vijfgangen Signature menu.
 
Deze bestond, na de amuse, uit:
- een gerecht met kreeft en krab
- een prachtige "asperge fricandel"
- een stukje tarbotfilet
- reefilet
 

Asperge flower power
Asperge Flower–Power: geserveerd met een licht gebonden aspergebouillon met lentebloemetjes, zacht gekookte kwarteleitjes.
 
Asperge Speciaal
Biologische Superior Queen asperges “Speciaal”: met Sint-Jakobsmossel, luchtige Hollandaise en ingedikte coulis van Oosterschelde kreeft.
Dit was mijn favoriet.
 
Zoals u kunt zien: geen eenhaps gerechtjes!

Tarbot
Noordzee tarbotfilet gepocheerd “a blanc”, met cantharellen, een cantharellen crème saus en ander gerei.

Tomaten tussendoortje.

Ree
 
P. gaf na de ree de strijd op.
Wij namen kaas.
 
Zoonlief kon het "snicker-dessert" niet weerstaan.
Wij keken toe en genoten van koffie met toebehoren.
De chef patissier is van grote klasse.
Hij verraste ons.
 
 
Het sluitstuk was een plateau met zelfgemaakte bonbons (Verona chocolade), die ik helaas ook aan mij voorbij moest laten gaan.
Maar ook daar werd heel hoffelijk een oplossing voor gevonden.
 
 
Inclusief alle extra lekkernijen telde ik tien gangen (zoonlief elf).
 
Wij doen niet aan de overtreffende trap. 
Gelukkig hebben we een jaar om deze heerlijke ervaring te laten bezinken en de spaarpot te vullen.
 
Op naar de 39ste trouwdag.....
********

Geen opmerkingen: