06 oktober, 2019

Kokker-ellen (61) Pompoensoep


Vandaag eten we vegetarisch en dus moest ik aan de slag.

Met pompoenen.
Nog nooit mee gewerkt.
Even googelen bracht me bij meerdere recepten.

Gelukkig lopen er bij Hanos genoeg vaklui rond en heb ik een keukenprinses als schoondochter.

Maar ook manlief deed een duit in het zakje.

Dus werd het een beetje van hun en een beetje van mijzelf soep.

Voor twee liter pittige pompoensoep (deels ingevroren) heb je nodig:

Twee liter groentebouillon
Een winterwortel
Drie flespompoenen
Knoflook
Grote sjalotten
Olijfolie
Zout
Gemalen komijn
Gemalen koriander


Maak bouillon (ik gebruikte tabletten) en kook daar een gesneden winterwortel in gaar, die je later ook pureert. 

Oven op 180-200° voorverwarmen.

Pompoenen halveren en ontpitten.

Leg er sjalot en knof in. Zout, gemalen komijn -en koriander erover en besprenkelen met olijfolie.

In de oven tot het gaar is.
!!Oppassen dat de ui niet gaat roken en die er eventueel eerder uit halen!!

Ik moest alles in zo'n klein bekertje met snijder pureren wat het tot een behoorlijke klus maakte.
Met een staafmixer gaat het veel sneller.

Pureer niet de schil van de pompoen mee en neem ook maar de helft van de ui en knoflook.
(Ik heb de soep nog extra gezeefd)

Als de soep te dun is, laat het inkoken.

Voeg naar smaak kerriepoeder toe. 
(Variant met chilipepertje/poeder of met gember)


Geen opmerkingen: