25 juni, 2022

Plannen voor de volgende reis

 

We zijn Frankrijk nog niet uit of de plannen voor een rondreis door de UK vloeien uit de pen.

In Normandië stonden we zes weken op dezelfde plek. In Groot-Brittannië (het viel me trouwens vandaag ineens op dat de Britten geen ↑ GB sticker meer hebben, maar een UK sticker.)

Okee, we gaan het dus anders aanpakken. Het wordt een actieve vakantie van mooie county naar mooie county. Te beginnen in Hampshire.

Ik hoop dat het allemaal goed gaat, want Covid zit ons op de hielen.

Maanden geleden boekte ik de Stena Line: Hoek van Holland - Harwich. Ideaal, want er zijn “hondenhutten” en we hoeven er niet vier uur voor in de auto te zitten.

Alleen was het tijdschema niet ideaal. Middagboot met vrij late aankomst. En dan moet je nog naar een camping, waar de receptie dicht is. Manlief had wel iets gevonden in Colchester.

Maar toen kwamen de berichten van oplopende Covid besmettingen in Nederland. Ik ga er verder niets over zeggen, behalve dan dat wij (in Nederland) ons weer in de “pandemie stand” zetten. Het is niet anders.

Gelukkig kon ik Stena gratis annuleren. Ik moet zeggen dat de klantenservice van Stena Line voortreffelijk is. Ze reageren direct op e-mails en zijn zeer behulpzaam. Ook de refund liet niet op zich wachten. En hondvriendelijk dus!!

Maar ik heb geen zin in een schip vol mensen. Dus rijden we toch maar weer naar Calais en gaan we in dertig minuten met de tunneltrein naar de overkant.

Op de bonnefooi zit er niet in. Ook de Britten hebben dan vakantie. Zeker de kampeerders gaan niet allemaal naar Zuid_Frankrijk en Spanje.

Dus (wij zijn lid van de Engelse Caravan Club), zit ik op regenachtige dagen te puzzelen, e-mails naar boeren te sturen (certificated sites van de CC), telefoontjes te plegen en te boeken.


Dat viel in eerste instantie niet mee. Wij hadden Isle of Wight op de lijst staan, maar daar is geen pitch meer vrij. Echt, ik heb ze allemaal aangeschreven. 

Dat idee hebben we dus laten varen. Overtocht (retour) kostte maar liefst £277,- Dat is prijzig wanneer je er maar vier dagen wil verblijven. Daar kunnen we heel wat pubmeals voor eten.

Alleen van de voorpret krijg ik een euforisch gevoel – vooral wanneer het lukt.

****

Geen opmerkingen: