08 januari, 2007

Het hof maken en breken


Gelukkig is er in België ook weer eens trouble in royal paradise. Na de Leopoldaffaire, de slippertjes (incl. bastaards) van Albert en Paola en de koningskwestie, is het nu de beurt van prins Laurent.
Hij is de belhamel van het stel: de prins die zich makkelijk laat verleiden tot stoute spelletjes als fraude. Dat kwam aan het licht nadat hij de kinderkamer had laten opfrissen met een leuk ankertjesbehang. Vervolgens had hij zijn huis niet zwart maar marineblauw laten schilderen. Zijn pappie, de koning der (merendeel Franstalige) Belgen heeft gedreigd hem zijn onschendbaarheid af te nemen. Hij moet behandeld worden als een gewone burger. Nou ja.................gewoon. Laurent verdient een slordige 3 ton met niets doen. Helaas heeft hij nu wel iets gedaan, iets wat niet mag.

Prins Hendrik was weliswaar de gemaal van onze toenmalige vorstin Wilhelmina, maar ik zie veel gelijkenissen tussen de twee prinsen.
Hun minderwaardigheidsgevoel, vrouwenverslinderij (liefst hoeren), geldsmijterij en ander buitensporig gedrag leidden er toe dat ze op non-actief werden gezet. Ook Hendrik kwam onder curatele te staan en mocht alleen nog maar hazen schieten op landgoed 't Loo.

Laurents oudste broer Filip schijnt ook niet de slimste te zijn. Over hem deden al wat goede Belgenmoppen de ronde.
Het wachten is nu op de republiek en de scheiding van de Vlaanderen en Wallonië.
Wordt in dat geval Manneke Pis Frans-of Nederlandstalig?

Geen opmerkingen: