10 januari, 2007

Oh, ja....


Zoals op de foto te zien is, ben ik de uitputting nabij. `s Avonds krijg ik inspiratie om aan mijn boek te werken. Ik ben altijd een nachtmens geweest: dan kom ik tot leven en is het heerlijk stil in huis. Mijn biologische klok is totaal ontregeld, hoewel ik alvast kan wennen aan de Amerikaanse tijden.

Wel heb ik radio 2 aan, al hoor ik die op een gegeven ogenblik niet meer.
Tussen 0.00 uur en 1.00 uur is daar De randen van de nacht van de EO. Een programma waarin luisteraars kunnen reageren op een stelling, afgewisseld met easy listening muziek. Nu viel mij de stelling op: Zeeuwse ouders laten hun kinderen makkelijker los. Is het uitgaan in Zeeland veiliger dan elders ?
Er werd een telefoonnummer vermeld dat ik meteen belde. Tien minuten later werd ik gebeld en zat vijf minuten in de uitzending. In tegenstelling tot Knooppunt Kranenbarg kreeg ik nu wel de kans mijn zegje te doen, zij het geheel onvoorbereid.
Daarna was het weer back to work tot 3 uur, wat een vroegertje is. Vorige week heb ik dagen tot 5 uur gemaakt. Nu weet ik hoe het voelt om een nachtdienst te draaien.

Mijn wekker gaat om 2 p.m.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een geluk dat je tot 14.00 uur kunt slapen.... Geen last van burengerucht en zo?

Is je boek bijna af?

Ellen ten Bruggencate zei

Kan niet altijd hoor. Vandaag kreeg ik bijv. weer kijkers dus moest het huis opgeruimd en schoon zijn. Ik loop wel wat te shaken overdag.

Ja, mijn boek is bijna af. Over twee weken de laatste doorloop met mijn coach en dan ga ik de uitgevers bestoken, evt. in eigen beheer.

Anoniem zei

Ai, je loopt al te shaken overdag? Let je een beetje op jezelf Ellen?
Maar ik ken dat wel, ben zelf ook zo, niet meer zo vaak als een tijd terug, dat dan weer wel. Geen tijd voor ontspanning nemen, niet fatsoenlijk eten, er werd wel eens wat overgeslagen, zal'k maar zeggen. Nou, eigenlijk leven op koffie en sigaretten, dat was het meer. Dat begon ik toch ook te merken. We zijn dat nachtleven, 's avonds pas echt tot leven komen van huis uit gewend, het horeca leven zat er al vroeg in. Nooit kwijtgeraakt. Rudy zit er nog volop in en ik probeer, probeer het anders aan te pakken. Valt niet mee...Uitslapen zit er ook hier niet echt in. 's Morgens in alle vroegte het gemeentelijk terreurteam met een portie kabaal voor de deur. Voor hun begint de dag net, maar voor ons is het gevoelsmatig nog midden in de nacht. Geregeld vloeken en tieren hiero....hahahaha.

Doe je het wat kalmer aan Ellen? Shaken overdag is niet oké....
Je mag wel graag de telefoon oppakken begrijp ik, bel eens zo'n heerlijk masseur aan huis. Time to relax.....

Ellen ten Bruggencate zei

Komt goed Kaatje. De andere kant van de medaille is dat de vorderingen mij een enorme boost geven, alleen kan ik dan niet in slaap komen. Lig altijd door te boosten totdat manlief opstaat. Dan pas val ik in slaap. Ben erfelijk belast: moeder was ook een nachtmens.

Anoniem zei

Hahaha, ik wilde je eigenlijk goedemorgen wensen, maar je was er al weer 'vroeg' bij. Je wekker gaat om twee...ammehoela.

Ja, ik ken dat wat je beschrijft. Met een bleek bekkie in de turbo dat nog afmaken waar je mee bezig bent om dan vervolgens in te storten. Met een lekker gevoel, dat dan weer wel.

Ellen ten Bruggencate zei

Vanmorgen moest ik vroeg weg, maar ik was gisteren keurig om 22.30 uur naar bed gegaan. Gevolg...........wakker gelegen tot 5 uur en vervolgens er om 8.30 weer uit. Nu ga ik, als een oud mens, maar een middagdutje doen.
Totaal ontregeld, ik weet het.