04 januari, 2007

Oog om oog.....


...... moeten de beulen gedacht hebben toen ze luidkeels de strop om Saddams nek knoopten en het luik onder zijn voeten openden. Het waren echter niet de officiële hangers, maar geïnfiltreerde vijandige sjiieten die het monster van Irak lieten bengelen.

Ik kan natuurlijk niet achterblijven met een reactie. Maar veel nieuws heb ik aan alle commentaren niet toe te voegen. Ik ben het eigenlijk wel met iedereen eens.
Het is allemaal zo dubbel: ik ben tegen de doodstraf, doch tegen dit vonnis had ik geen bezwaar, maar de uitvoering vond ik walchelijk en deed me tegelijkertijd ook weer helemaal niets.

Op mijn netvlies staan de beelden (foto) van het gegijzelde, bange, Britse jongetje dat ongewenst door Saddam wordt aangeraakt (1990). Gruwelijke scène, waar de hele wereld machteloos toeschouwer van was en waar ik weer kippenvel van krijg.

Door de executie werd in de V.S. direct code orange afgekondigd, waardoor the studs van de Bold & the Beautiful niet durfden te vliegen. Jammer voor de fans, die nu vast en zeker ook tegen de doodstraf zullen zijn.

Blijf ik met één prangende vraag zitten:
wanneer komen de geruchten los dat een dubbelganger van Saddam is opgehangen?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ellen, je verwoordt veel van dezelfde gedachten die ook mij door het hoofd gaan. Met name de laatste vraag. Jouw site is de eerste die refereert aan deze kwestie, ik heb me dit ook vrij snel na de executie afgevraagd.

Anoniem zei

Ben erg dubbel over deze ophanging. Het enige wat ik me nog afvraag is hoe die gasten binnen zijn gekomen, ze konden er blijkbaar zo binnenlopen om hun gal over hem uit te strooien. Zal wel 'cultuur' zijn, denk ik dan maar.
Ik wil ook verder niet te hypocriet zijn, dat hij ter dood gebracht ging worden was duidelijk, maar de manier zoals we met z'n allen hebben mogen aanschouwen, inderdaad ...walgelijk. Toonde wel weer aan hoe zij daar tegenover de dood staan en tegenover iemand die binnen een minuut toch al de geest zal begeven. Wraak zit diep daar....De beelden vanuit dat land liegen er niet om.