28 april, 2013

Kokker-ellen (41) Asperges met zalm en saus



Zaterdag had ik al zalm gekocht in Bruinisse.
Toen ik een uurtje later de groenteschuur in Zierikzee binnenliep viel mijn oog meteen op een kistje asperges.

Ik kocht zes knoerten, zij het met enige argwaan. Het waren geen Zeeuwse en ze lagen er droog bij.

Thuis gingen ze meteen in een natte handdoek.

Vandaag maakte ik dus zalm (uit de oven), gekookte asperges, nieuwe aardappels en een zelf verzonnen sausje (wat een groot succes bleek).

>>Ik fruitte een uitje aan en bluste die af met droge witte wijn.
De wijn liet ik wat inkoken.
Daarna zeefde ik er de uitjes uit en voegde crème fraiche toe.
Op het laatste - vlak voor het klaarmaken van de borden - maakte ik de saus af met peper, zout en fijngehakte peterselie.<<

Asperges (van mevrouw H. te Z.) met ham en eieren blijven mijn voorkeur houden, maar het zal wel tot moederdag duren voordat ik die kan eten.

Dit was in ieder geval een heerlijk alternatief.
****

Geen opmerkingen: