Ovenschotel van prei en rookworst
1 kilo aardappelen, geschaafd in
plakjes
750 gram prei, in ringen
500 gram rijpe tomaten, in
plakken
150 gram geraspte jong belegen
kaas
1 gare rookworst, in plakjes
300 milliliter melk
1 pakje Room culinair (Campina), (of
koksroom of koffieroom)
3 volle theelepels kerrie
2 teentjes knoflook, geperst
zout/peper/tabasco
2 eetlepels olie om in te
bakken
ovenschotel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Celsius. Verhit de olie en bak de prei op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
Voeg de kerrie, knoflook, Room culinair en melk toe en laat nog 5 minuten
zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en tabasco. Verdeel de
preisaus in de schotel, leg hierop de rookworstplakjes, de tomatenplakken en
dakpansgewijs de aardappelschijfjes en tot slot de geraspte kaas. Plaats de
schotel in het midden van de oven en bak 45 minuten op 200 graden
Celsius.
*********
Geen opmerkingen:
Een reactie posten