Mijn moeder braadde hetzelfde recept in de braadpan. Heerlijk!
Ik probeer het al 40+ jaar zoals mijn moeder het deed. Helaas heb ik het resultaat van mijn (groot)moeder nooit - maar dan ook nooit - kunnen evenaren. Hoe lang ik het vlees ook liet sudderen, het bleef taai.
In de V.S. had ik een crockpot ($15,- bij K-Mart), waarmee ik de heerlijkste éénpansgerechten maakte. Er kon niets mislukken.
Vanwege de andere netspanning in NL kon ik deze wonderpan niet meenemen. Het receptenboek met typisch Amerikaanse (southern) recepten nam ik wel mee. Just in case.....
Tot mijn grote vreugde ontdekte ik dat het Kookpunt slowcookers in alle soorten en maten verkoopt. Sinterklaas verblijdde mij ermee.
Vanmorgen deed ik 1 pond rauw rundvlees (zonder vet) in de pan. Daar overheen ging een mengsel van port, gezeefde tomaten, uitjes, knoflook, oregano, tijm, worcestershiresaus en allesbinder.
De slowcooker ging 4 uur op high. Vervolgens nog even op slow. Het aroma was watertandend lekker.
Mijn suddervlees viel uit elkaar en had een verrukkelijke smaak.
Een ideaal apparaat voor iedereen die van lekker, makkelijk, niet te mislukken eten houdt. De kleinste - 3,5 liter - kost €69,-.
De CROCKPOT: ouderwetse gerechten op een moderne manier bereid.
4 opmerkingen:
Dit is zeer inspirerend, het water loopt me in de mond! Ik zal deze tip goed in de oren knopen wanneer ik iets voor de keuken ga kopen (maar eerst de verhuizing maar eens rond)
Groetjes!
Emmy van Swaaij
Pas op Emmy. Het Kookpunt is een heel verleidelijk, prachtige winkel. Maar de pan is zeker de moeite waard.
Leuk dat je mijn site bezoekt(familie van Claartje?).
Heerlijk he, mij lukt het nu ook om heerlijk draadjes vlees te maken. Voorheen precies het zelfde als jij vertelde.
Ik ben inderdaad familie van Claartje :-) ik ben haar tweelingzusje.Via haar website kwam ik op die van jou een tijdje geleden, erg leuk! Ik lees je stukken graag.
Groetjes!
Emmy
Een reactie posten