17 december, 2007

Kokker-ellen (1) Kip Besengeh

Bij deze introduceer ik de nieuwe rubriek Receptsels. Een idee van zoon Jacob.
Hij waardeert de kookkunsten van zijn moeder gelukkig nog altijd.

Vandaag eten we Kip Besengeh, een makkelijk en goedkoop gerecht. Ook geschikt als onderdeel van een rijsttafel.
Maar bovenal: JAMMIE!

Voor 2 personen:
300 gr. kipfilet in blokjes
1 zakje besengeh (bij iedere toko of op de markt te krijgen)
2 rode uien gesnipperd
1 theelepel Djahé en 1 theelepel Ve-tsin
2 theelepels Sambal Badjak (eerst één theelepel proberen als u niet van pedis/scherp houdt)

Bak de kipfilet in olie of margarine. Fruit vervolgens de uien mee tot die glazig zijn. Besengehpasta erbij. Volg de instructies op het zakje (die verschillen per merk). Normaliter moeten er 2 kopjes water aan toegevoegd worden.
Als laatste de kruiderijen en sambal.
Laat het geheel zo'n 10 minuten zachtjes gaar worden.
****
Serveer er witte rijst bij. Eventueel een komkommersalade en /of rijsttafelmix, kroepoek.
Hier drinken we een gekoeld biertje bij.

Geen opmerkingen: