03 december, 2007

Verklaring

Hoewel ik niemand een verklaring schuldig ben, vind ik toch dat ik ten overstaan van de stemmers moet uitleggen waarom de enquête is verwijderd. Die had ik in een opwelling geplaatst. Ik ben zo nu en dan impulsief, vooral wanneer het leuke dingen betreft. Merendeel stemde ja. Er waren wat nee-stemmers. Klieren, trollen of niet: maakt niet uit.
Zoonlief heeft mij gisteren met een goed argument over de streep getokken. Jezelf nomineren is raar.
Daar had ik ook mijn bedenkingen bij.

Ik ben weer round and about. Nog wat shakey, maar het gaat.

Van het nieuws word ik niet vrolijk. Ik denk steeds aan de "Support our Troops stickers" die aan Amerikaanse bumpers kleven. Mijn hart gaat ook uit naar onze mannen en vrouwen, die in Uruzgan met een onmogelijke missie bezig zijn.
God wat ben ik boos op deze regering. Machteloos kijk ik toe hoe stom ze bezig zijn. Ze houden zich niet aan hun woord, laat staan verkiezingsprogramma's. Dat zijn luchtkastelen.
En de oppositie? Die is er niet, vanwege de polarisatie. Allemaal eigenbelang.

Dan die idiote Doekle Terpstra - de griffo met een zogenaamd sociaal hart. Hij vindt dat er maar eens een halt moet worden toegeroepen aan de Wilders-uitlatingen. Vooral doen, zou ik zeggen. Hoe harder je tegen Geert in gaat, des te prettiger hij zich gaat voelen - des te provocerender hij zich gaat gedragen.
Protesteren in Amsterdam tegen Geert Wilders? Bestel de ME maar vast, inclusief die van Rotterdam en Den-Haag.

Dat de heer Van krimpen van het Haags Gemeentemuseum het werk van de Iraanse kunstenares Sooreh Hera niet durft te tonen vind ik stuitend.
De vrijheid van kunst komt in het geding. Kunst is altijd de ideale vorm geweest om (religieuze) zaken te relativeren. Cabaretiërs durven, sinds 2/11/2004 niet meer. Nu krijgen we dit er ook nog bij.
Fons Jansen kon geweldig de katholieke kerk op de korrel nemen. De marteling en kruisiging van Jezus is miljoenen keren uitgebeeld. Mel Gibson kreeg - ondanks felle kritiek (ook van ondergetekende) - de kans een bloedige film te maken.
Kunst maakt een knieval. Terreur zegeviert.
Ik hoop dat een ander gerenommeerd museum zijn nek durft uit te steken.

Tijd om Sint eens te gaan helpen en nog een paar vlijmscherpe gedichten te schrijven.
Ik ontzie niemand.

Geen opmerkingen: