12 december, 2007

Emotionele mishandeling

Het drama KLM sleept nog even voort. Slapeloze nachten heb ik ervan. KLM legt de fout bij Delta en Delta beticht KLM van onwelwillendheid (waar ik het mee eens ben). Ik ben klant van KLM, zij hebben de boeking gedaan en zijn daar dik voor betaald. Gisteravond heb ik zelfs Delta U.S.A. gebeld. Wie betaalt al die telefoonkosten?
Ik sta met mijn rug tegen een muur en praat tegen een muur.

Maandagavond belde - totaal overstuur - Cor van Rijn (mijn oom). Hij is gepensioneerd acteur. De jongeren kennen hem waarschijnlijk wel van de televisieserie "de Zevensprong". Maar bovenal was Cor een begenadigd toneelspeler.

Hij is 78 en zijn vrouw 74. Van beiden is de gezondheid zwak. Cor is hartpatiënt. Hij woont al bijna 50 jaar op de Amsterdamse Nieuwmarkt, in een zwaar verwaarloosd huis. Eerlijk gezegd durf ik niet onder woorden te brengen in welke erbarmelijke staat de woning verkeerd. De AWV heeft er nooit iets aan gedaan.

Voor Cor en zijn vrouw zijn het zenuwslopende tijden. De AWV wil ze er uit hebben. Het gaat om de harde knikkers. Het pand moet leeg om vervolgens grondig gerenoveerd te worden, waarna het als luxe appartementen in de verkoop gaat. Reken maar dat daar een gepeperd prijsje voor gevraagd wordt.

Cor heeft gelukkig een goede advocaat. Tot nu toe was het pappen en nat houden met brieven over en weer.
En nu, plotseling, op 20 december dient er een kort geding. De heer en mevrouw van Rijn worden gesommeerd per direct het pand te verlaten. Lekker, zo vlak voor de kerst.

Ook nu sta ik machteloos, maar ik kan het wel uitschreeuwen. Actiegroepen staan paraat, doch Cor houdt zich vooralsnog gedeisd. Criminelen, wanbetalers, overlastbezorgers krijgen langer respijt dan een oud, nooit klagend, braaf huur betalend, ziek echtpaar.

Het is godgeklaagd!!

2 opmerkingen:

dRob zei

Voor wat betreft die AWV ga ik eens even iemand aan zijn haren trekken. Kijken welke touwtjes hij kan beroeren.......

Ellen zei

Het kort geding is door de huurders gewonnen. Zie mijn blog van 4 januari.