24 december, 2007

Zonde en de nachtmis

Veel heb ik niet te melden. We genieten van de rust, de heerlijke omgeving, het gunstige weer, de gastvrijheid van dit hotel en van het heerlijke Italiaanse eten en drinken. Er worden spelletjes gedaan (ik won met Canasta, maar sta dik achter met tric trac), boeken verslonden, autotripjes gemaakt en gewandeld.

Straks komt mijn vriendin Patrizia mij ophalen voor de nachtmis. Ik ben ongelovig, maar de katholieken maken er altijd een spektakel van. Bovendien Patrizia's zoon misdienaar.

Vanmiddag maakten wij wel iets pikants mee.
In dit kleine ****hotel, waar iedereen vrij anoniem kan bivakkeren - doch wel legitimatie dient te tonen - zijn wij momenteel de enige gasten. Nu had mama vanmiddag dienst aan de desk. Dat vindt ze niet altijd even leuk. Het liefst loopt ze met de stofdoek rond.
Er was een stel binnengelopen voor een kort bezoek............if you know what I mean. Mama had om legitimatie gevraagd, maar alleen de man had die overhandigd. Mama was in alle staten. Bang dat ze op haar lazer zou krijgen van papa en/of dochter.
Een forse, grijze Sprano - achtige heer met een voldaan uiterlijk in een cashmere jas met bontkraag verscheen na een half uur bij de desk, doch de madame heb ik niet gezien. Zij verdween vanuit de kamer in de lift die in de garage uitkomt. Hij betaalde (natuurlijk) contant.

Ik betaal vanavond ook contant (collecte). Wie weet kom ik de maffioos wel tegen in de kerk, braaf gezeten naast zijn vrouw.

Geen opmerkingen: