24 maart, 2013

TV-tip

 
Homeland Seizoen 1
 
Nadat Carrie Mathison in Irak een illegale operatie uitvoert wordt ze geschorst en overgeplaatst naar de afdeling Contraterrorisme van de CIA in Langley, Virginia. Tijdens die illegale operatie in Irak, werd ze gewaarschuwd door een informant dat een Amerikaanse krijgsgevangene was overgelopen naar Al-Qaida.
 
Als ze op een dag voor een spoedzitting naar Langley wordt geroepen, krijgt ze de informatie dat Nicholas Brody, een Amerikaanse Marine Sergeant, is gered tijdens een Delta Force Operatie in een gebouw van Abu Nazir. Carrie gelooft heilig dat Nicholas de krijgsgevangene is waar haar informant haar voor gewaarschuwd heeft. Echter zien de Amerikaanse overheid en de CIA de marinier als een oorlogsheld. Ze realiseert zich dat het vrijwel een onmogelijke taak is op haar superieuren te overtuigen.
 
Carrie benadert de enige persoon binnen de CIA die ze kan vertrouwen, Saul Berenson. Zij moeten nu samenwerken om Brody in de gaten te houden en een aankomende terroristische aanslag op Amerikaans grondgebied voorkomen.
 
Vanavond start de tweede serie.
Nederland 3 om 20.30 uur.
 
Een aardige verpleger van de Daniel den Hoed gaf me een paar maanden geleden de dvd.
"Heb je wat te zien in Florida."
 
Echter: in Florida kwam ik nauwelijks aan televisie kijken toe, laat staan dat ik zin/tijd had in/voor een dvd.
 
Maar ik weet zeker dat vanavond, wanneer ik de eerste aflevering op tv heb gezien, de dvd er in gaat en ik serie 2 helemaal MOET zien.
*****

Geen opmerkingen: