04 maart, 2013

El het kaasmeisje

 
Er ging een stukje Beemster in mijn winkelwagen.
Het is de kaas die we in Nederland ook het liefst eten. Heerlijk dat we die nu ook hier in de VS kunnen krijgen.
Althans, deze fantastische Publix verkoopt het (zie kaas).
 
Ik stond op mijn beurt te wachten bij de vleeswaren. Het stukje kaas had veel bekijks.
 
"Try it," zei ik.
'Yeah - love to.'
  
Ik sprak de kaasverantwoordelijke aan.
 
"Can you make samples of this Beemster?"
Ik wees naar mijn aankoop.
 
'Sure - you mean Goeda Biemster?'
 
"No no, Biemster is not Goeda. It's from a different region."
 
'Huh?'
 
En dus gaf ik een lesje Nederlandse kaas.
 
"Iedemmer, Goeda and Biemster are all different cheeses. From different regions."
 
Haar mond viel letterlijk open.
'Wow, that's new to me.'
 
Ze riep haar collega.
 
'Mam, can you explain it to her as well?'
 
Dat deed ik, waarna zij blokjes kaas ging snijden.
 
 
Gezien de prijs - $10,69 voor een half pond - betwijfel ik of het een verkooptopper wordt.
****

Geen opmerkingen: