22 september, 2020

(Moes)tuinen in Wilderswil


Ja, goed gezien. De matten worden schoongemaakt en dat betekent…………………vertrek.

Serieus, ik laat een traan. Het is manlief die onzeker is vanwege Corona. Nu is ook de regio Strassbourg oranje gekleurd. Dus die kant kunnen we ook niet op.

Ik kreeg in de eerste twee dagen dat we in Zwitserland waren berichtjes van het Zwitserse RIVM. Vanwege alle spams -en hacks durfde ik ze niet te openen. Manlief reageerde er lauwtjes op. Geen zorgen.

Maar gisteren kreeg hij zo’n sms. Ook hij durfde hem niet te openen - maar wilde wel meteen weg.

Dat werd een slapeloze nacht voor beiden. Voor hem vanwege de angst dat de grenzen dicht zouden gaan en wij opgesloten zouden raken. Voor mij omdat ik boos op hem was. Immers, was hij het niet die een week geleden nog zat te zeuren dat hij naar Italië wilde.

Vanmorgen ben ik toch gaan uitzoeken waar die sms’jes vandaan kwam. Heel legitiem: het geeft aan wanneer je in verplichte quarantaine moet. Nou, dat geldt niet voor ons.

Vanwege het slechte weer zouden we vrijdag vertrekken. Maar het is nu al prut, dus rijden we morgen naar het Schwarzwald (lekker wild eten).

Maar eerst de beloofde tuinen foto’s. Klein of groot, de Zwitser houdt van een mooie tuin en moest graag. 

1 opmerking:

Unknown zei

Loved photos of Swiss gardens. Hope your next travels go well and you find a safe and comfortable place to set up camp. Wonderful hearing about your adventures. Stay safe and well. Best regards to you and Peter.
- Fran Bliek