26 april, 2007

Aandeelhoudersvergadering

Eind maart druppelen altijd de uitnodigingen voor aandeelhoudersvergaderingen binnen: zo ook van de ABN - AMRO.
Ooit ben ik op de uitnodiging van Unilever ingegaan. Het was abacadabra ìn veelvoud, maar de nazit was leuk. Nieuwe Unilever producten uitproberen. Ben & Jerry ijsjes en nieuwe Magnums werden uitgedeeld, waar ik mij ongans aan heb gegeten. Misselijk en 3 kilo zwaarder verliet ik de Doelen met het voornemen de machtigingen voortaan maar thuis te tekenen en op te sturen.
De daarop volgende jaren gingen de grote enveloppen direct de papierversnipperaar in. Nu heb ik daar wel spijt van, want wie had kunnen voorzien dat de doorgaans saaie, slaapverwekkende aandeelhoudersvergadering van ABN - AMRO uit zou draaien op het "Theater van de lach en de traan".

Hoofdrolspeler: P.P. de Vries van de VEB. Die man met het verkeerde brilletje, het foute pak en het nerd-achtige uiterlijk. Die man die schreeuwt om zichzelf het hardst te horen. Die man die totaal niets toevoegt, bijdraagt en 100 onnozele vragen stelt. Die man die alleen maar uit is om te stoken en ruzie te zoeken. Die man die denkt dat hij macht heeft en nu continu voor de camera's mag verschijnen om dat imago te versterken. Die man die het durft de voormalig CEO van Sears te beledigen, omdat hij daartoe zogenaamd bevoegd is. Die man, die de zaak alleen maar kwaad doet. Die man dus.
Groenink dreigde hem te laten verwijderen.
Dat had ik toch niet willen missen. Ik had hem namelijk tot de orde geroepen.
Echt waar??
Ja, echt waar.

In mijn eerdere reacties op de overnamestrijd heb ik mij toch kritisch uitgelaten over Groenink, die ook de baas van mijn man is. Ik heb voorzien dat de blijde maandag nog een staartje zou krijgen. Dat staartje kwispelt niet meer zoals afgelopen maandag, maar het is Groenink zijn eer te na met de staart tussen de benen af te druipen. Wel heeft hij met de verkoop van het lucratieve LaSalle zijn hand overspeelt en zal zich daarvoor moeten verantwoorden.

Manlief heeft op kantoor een deel van de vergadering kunnen volgen via een beeldscherm, doch verkoos de golfbaan boven het muffe kantoor.
Ik kan hem dat niet kwalijk nemen: alhoewel ik mij afvraag of hij over een jaar die keuze nog wel kan maken.

Geen opmerkingen: