07 april, 2007

Gelovige moralisten of moralistische gelovigen?

Eerst hadden we de boze moslims over de veelbesproken Deense cartoons. Er zaten m.i. ijzersterke grappen tussen, maar alla(h).
Ondertussen lees ik op de site van Max Pam een stuk over Mohammed B. die een misselijkmakende perversiteit bezit. Ik laat het aan u of u de link naar het artikel wilt openen.
http://www.maxpam.nl/2007/03/over-de-relatie-tussen-geloof-en-geweld/
Het is wel heel paradoxaal. Mohammed mag niet neukend getekend worden, maar Mohammed mag wel naar perverse filmpjes kijken. Als u deze laatste zinsnede niet begrijpt, dient u toch die link aan te klikken.

Nu is de C.U. tegen het plaatsen van een reclamebord met een schaars geklede dame in Utrecht. Het betreft een lingeriemerk. Stine Jensen valt de Chr. regeringspartij in deze bij en maakt zich (in de NRC van vandaag) ernstig zorgen over de toenemende pornoficatie. Ik maak mij juist ernstig zorgen over de vertrutting die we nu tegemoet gaan dankzij een partij als de C.U. Terug naar een maatschappij zoals Maarten 't Hart zo geweldig beschrijft in o.a. "de Jacobsladder", als het aan de griffo's ligt.

Maar nu zijn ook de katholieken in de V.S. boos omdat Jezus levensecht is nagemaakt in chocolade. Da's nog eens wat anders dan een eitje van Jamin.
http://video.msn.com/v/nl-nl/v.htm?g=eec4883a-3bb3-474f-b84e-5737bb70bdd3&f=&fg=email
Ook weer zo paradoxaal in ogenschouw nemend hoe Mel Gibson de laatste dagen van J.C. heeft verfilmd. Ik kan u verzekeren dat ik daarna enkele uren geen hap door mijn keel kon krijgen.

Conclusie: ik meld mij a.s. dinsdag aan bij de Humanisten.

Geen opmerkingen: