14 april, 2008

Slaapverwekkend

vond ik de finale-zondag van the US - Masters (waar ik afgelopen donderdag uitgebreid over schreef).

De 29-jarige Trevor Immelman (Zuid - Afrika) ging vanaf vrijdag aan de leiding en won vandaag met drie slagen voorsprong op Tiger Woods.

De sympathieke, goedlachse Ier Padraig Harrington (foto) was de hoogstgeplaatste Europeaan. Hij werd zesde met -2 en bleef daarmee zes slagen achter de winnaar.

Helaas werd de laatste dag geen spectakel. Het - meestal luidruchtige Amerikaanse - publiek bleef verbazingwekkend rustig.
Het stompzinnige "get in the hole" wat ze standaard bij ieder teeshot van Tiger scanderen, was godzijdank zelden te horen.

Immelman speelde een solide partij, maar uitzonderlijk langzaam. Ruim 2,5 uur over de eerste 9 holes is (ook volgens Peter Allis) onzinnig. Dat hij daar geen penalty of ten minste waarschuwing voor kreeg verbaast me.

Dramatisch was het missen van de cut door de amateur Michael Thompson, die na veertien holes op +4 stond. Op vijftien had hij een birdieputt om naar +3 te gaan (exact de score om het finaleweekend te halen).
Hij kende zichzelf een strafslag toe. Op de 18e green bewoog zijn bal bij het adresseren. Niemand had het gezien, behalve hij. Thompson eindigde uiteindelijk op +6.

Eerlijk(heid) duurt het langst. Deze jongeman wint vast ooit een Major.

Geen opmerkingen: